CSI: Miami (sezona 3)

Treća sezona serije CSI: Miami je premijerno emitovana na kanalu CBS od 20. septembra 2004. do 23. maja 2005. godine.

CSI: Miami (sezona 3)
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaCBS
Originalno prikazivanje20. 9. 2004 (2004-09-20)
23. 5. 2005 (2005-05-23)
Kronologija
← Prethodna
2
Sljedeća →
4
Popis epizoda serije CSI: Miami

Radnja sezone uredi

U ulasku u treću sezoni, istražitelji iz Miamija nastavljaju da rade na oslobodađanju ulica od kriminala pomoću naučnih tehnika i osnovama policijskog posla. Tim pati o ličnog gubitka u ovoj sezoni, jer je Tim Spidl ubijen dok je istraživao ubojstvo i otmicu. Horejšo unajmljuje Rajana Volfa, policajca u uniformi s opsesivno-kompulsivnim tendencijama da bi pojačao ekipu. Suočavajući se sa najeksplozivnijom sezonom ikad, tim istražuje piratstvo, krađu kola, oružanu pljačku, ubojstavo koje uključuje zmije i cunami.

Uloge uredi

Glavna postava uredi

  • David Caruso ... Horejšio Kejn, poručnik i dkrektor kriminalističke laboratorije Miamija
  • Emily Procter ... Keli Dukejn, detektiv-veteren, pomoćnik nadzornika CSI i stručnjak za balistiku
  • Adam Rodriguez ... Erik Delko, CSI detektiv i Volfov partner
  • Sofia Milos ... Jelina Salas, detektiv Odjela za ubojstva
  • Khandi Alexander ... Dr. Aleks Vuds, medcinski veštak dodijeljen timu CSI-ja
  • Rory Cochrane ... Timoti Spidl, CSI detektiv i Delkov partner (epizoda 1)
  • Jonathan Togo ... Rajan Volf, nedavno angažovani CSI detektiv i Delkov partner (glavna postava: epizode 6-24; povremena postava: epizode 3-5)

Povremena postava uredi

  • Rex Linn ... Frenk Trip
  • Holt McCallany ... Džon Hejgen

Epizode uredi

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
491 "Izgubljeni Sin" Duane ClarkAnn Donahue i Elizabeth Devine20. 9. 2004 (2004-09-20)

Običan slučaj, koji počinje otkrićem metka u telu poslovnog čoveka na praznoj jahti koja je udarila u most, ekipi otkriva podatke koji ukazuju na to da je mrtav čovek isporučivao otkupninu za otetog sina. Slučaj uskoro ima tragičan obrt kad Spidl umre od povreda zadobijenih u pucnjavi u zlatari, ostavljajući tim slomljen i odlučniji nego ikada da sazna ko je odgovoran.

  • Poslednja stalna pojava Timotija Spidla. 
502 "Za i Protiv" Karen GaviolaJohn Haynes i Steven Maeda27. 9. 2004 (2004-09-27)
Žena je ubijena tokom zabave na imanju na Zvezdanom ostrvu kada je čovek zapucao na jedan čamac. Kada je bivši robijaš je uhapšen, on se ponaša kao da je spostveni advokat i dokazuje da je pametniji nego što izgleda. Stvari postaju složenije nakon činjenice da je glavni svedok u slučaju mali sin mrtve žene koga Horejšio hoće da zaštiti, odbijajući da ga pusti da svedoči. 
513 "Pod Uticajem" Scott LautanenMarc Dube i Corey Miller4. 10. 2004 (2004-10-04)

Istražitelji moraju da pronađu ubicu nakon što je mlada žena gurnuta pod autobus u pokretu. Aleks pronalazi modricu u obliku ruke na leđima žrtve, dokazujući da je gurnuta pod autobus, a njen dečko, Džej Siver, je glavni osumnjičeni. Kada jedan od Džejevih protivnika iz ureda takođe završi mrtav, Džej otkriva da ima psihotičnog uhodu, Klaudiju. U međuvremenu, Kelin otac traži od nje pomoć kad se boji da je možda nekoga ubio nakon što je malo popio u toku noći, a Horejšio dovodi novog istražitelja, Rajana Volfa, na slučaj na Kelin užas.

  • Prva pojava Rajana Volfa. 
524 "Ubistvo u Bljesku" Fred KellerAnne McGrail i Sunil Nayar11. 10. 2004 (2004-10-11)
E-poštom i SMS porukama izazvano je masovno okupljanje studenata za obavljanje nasumičnog zadatka na terenu za golf. Međutim, kako se gomila raspršila, telo srednjoškolca je pronađeno. Izvorna poruka je izazvala "mafija-bljesak" koji je povezan sa srednjoškolcem čiji je otac vrlo moćni advokat. U međuvremenu Horejšio i Jelina istražuju smrt mlade zavisniceod meta pronađene u kontejneru, kod kog je kupovala drogu. 
535 "Legalno" Duane ClarkMichael Ostrowski i Ildy Modrovich18. 10. 2004 (2004-10-18)
18-godišnja devojka je izbodena na smrt u kupatilu poznatog Majamiskog noćnog kluba. Horejšio saznaje da je žrtva, Dženi Prajs istražna saradnica koja je radila za kontrolu alkoholnih pića i koja je pratila maloletnike koji piju. Međutim, slučaj postaje složeniji kada je otkrivena još jedna žrtva ubijena u blizini slupanog automobila. U međuvremenu, Keli i Rajan rade zajedno kako bi se utvrdilo da li nesigurni i maloletni dečak koji je bio u klubu te noći ima bilo kakve veze s' ubistvom. 
546 "Đavolja Noć" Scott LautanenSteven Maeda i Corey Miller25. 10. 2004 (2004-10-25)
Supruga poznatog bejzboliste je brutalno ubijena u svojoj kući, a njen razvratni muž se tereti za kazneno delo. POrota na slučaju, kao i optuženi i njegov branilac, posećuju kuću kako bi ispitali mesto zločina, ali kad su se svetla prigušila, kao što je bilo kad je žrtva ubijena, a zatim se ponovo osvetlila, bejzbolista je pronađen mrtav sa satarom u glavi i porukom koja glasi "kriv". U međuvremenu, Horejšio dobija poziv od Jeline, koja mu govori da je njen sin, Rej ml., nestao. 
557 "Zločinački Talas" Karen GaviolaElizabeth Devine8. 11. 2004 (2004-11-08)
Dok veliki cunami ide pravo prema Majamiju, desetosatno upozorenje daje građanima dovoljno vremena da evakuišu grad. U tom haosu, dve osobe su ubijene na parkingu, a dokazi vode Horejšija da otkrije zaveru da se opljačka banka tempiranu da se iskoristi evakuacija. U svetlu oluje, Rajan i Aleks otkrivaju telo koje je izbačeno sa mesnog groblja, ali i 13 tela od kojih je samo 12 tamo sahranjeno. U međuvremenu, Horejšio sumnja da Jelinu fizički zlostavlja njen dečko, BUK-ovac Rik Stetler. 
568 "Brza Ubistva" Fred KellerSunil Nayar i Marc Dube15. 11. 2004 (2004-11-15)
Istraga o ubistvu vodi Horejšija i ekipu u svet brzos sastančenja. Ričard Lejken je pronađen ubijen gvozdenom šipkom van salona nakon večeri brzog sastančenja. Ekipa otkriva da je njegov automobil prekriven acetonom, koji doveo do jedne od ženskih osoba. Sada, kada Horejšio i ekipa saznaju da je Lejken nedavno svedočio za ozbiljan napad na košarci, oni kreću u lov na dva počinioca umesto jednog. 
579 "Piratski" Duane ClarkMichael Ostrowski i Steven Maeda22. 11. 2004 (2004-11-22)
Ekipa istražuje savremena piratstva uz obale Majamija nakon što je šest tela otkriveno kako pluta u moru vezani zajedno za uže. Horejšio sumnja da je brod otet, a neki iz posade su pobijenih i bačeni u more. Dokazi ukazuju da su se drugi članovi posade možda spasili čamcem za spasavanje. Pomoću radara i GPS tehnologije, istražitelji pronalaze preživele, ali njihove priče se ne podudaraju. Sada, Horejšio i ekipa moraju da saznaju što se zapravo dogodilo u okeanu dok sami ne krenu da istražuju podzemlje Majamiske milicije i trgovaca oružja. 
5810 "Posle Pada" Scott LautanenIldy Modrovich, Marc Dube i John Haynes29. 11. 2004 (2004-11-29)
Istražitelji moraju da istraže kada je pešak ubijen nakon što je čovek pao sa zgrade pravo na njega. Horejšio i ekipa smatraju da žrtva koja je pronađena na pločniku nije isti čovek koji je pao sa zgrade nego nesrećnik na koga je pao. Istražitelji otkrivaju da je pala žrtva na seks DVD-u koji uključuje vrhovnog Majamiskog sudiju i ženu s' prljavim seksualnim životom. Kad je žena pronađena mrtva, wkipa mora da kopa u složenim ličnim životima onih u Majamiskom pravosudnom sastavu kako bi pronašli ubicu. 
5911 "Zavisnost" Steven DePaulCharles Holland13. 12. 2004 (2004-12-13)
Kad je žena ubijena tokom onoga što izgleda kao krađa kola, istražitelji razgovaraju sa mužem, najstarijim od trojice braće koji pokreću svoj unosan porodični posao. Međutim, kada je otkriveno da je žrtva bila zavisna od kockanja koje je moglo da dovede preduzeće do bankrota, ekipa mora da prati dokaze kako bi pronašli ubicu. U međuvremenu, Aleks unajmljuje oporavljenog alkoholičara kao prevoznika tela i mora da istraži kad je optužen za pokradanje mrtvih. 
6012 "Pucanje" Norberto BarbaCorey Miller i Sunil Nayar3. 1. 2005 (2005-01-03)
Kad se desila pucnjava bande u hitnoj, Horejšio i ekipa moraju da nađu članove bande koji su odgovorni. Dokazi ukazuju da je redar u bolnici prepoznao ranjenog člana bande, koji je možda ubio jednog redarevog prijatelja i obavestio članove svoje bande o tome gde je. Međutim, dokazi ne odgovaraju i istražitelji otkrivaju da ga je varala devojka, a ne da je to osveta bande, što stoji iza pucnjave. U međuvremenu, Rajan ispituje majku u hitnoj nakon što njene priče u vezi svog deteta ne piju vodu. 
6113 "Pandur Ubica" Jonathan GlassnerSteven Maeda i Krystal Houghton17. 1. 2005 (2005-01-17)
Tokom rutinsko saobraćajnog zaustavljanja, policajac je ubijen, a sada Horejšio i ekipa moraju da pronađu ubicu. Jedini svedok ubistva je civil koji se vozio zajedno sa policajcem, a koji je sada nestao. Dokazi sa puta dovode istražitelje do Misi Maršal, maloletnice koja je bila sa ubicom u vreme ubistva. U međuvremenu, Horejšiov i Rebekin odnos je u opasnosti kad se ne vide oči u oči na slučaju. 
6214 "Jednonoćni Štand" Greg YaitanesMichael Ostrowski i John Haynes7. 2. 2005 (2005-02-07)
Istražitelji otkrivaju složenu operaciju falsifikovanja nakon što je portir pronađen ubijen u jednoj od Majamiskih najpoželjnijih hotela. Prtljag koji je pokojni portir nosio, kao i ukradeni posebni papir na koji je novac štampan vodi istražitelje do otkrića složene operacije falsifikovanja. Sezona krstarenja je u Majamiju, što znači da broj stanovnika Majamija buja čime ekipa ima još više osumnjičenih za ubistvo. U međuvremenu, Keli mora da istraži kada je žena nestala i kasnije je pronađena mrtva, nakon što su ona i njen suprug prisustvovali vrućoj i flert žurci. 
6315 "Identitet" Gloria MuzioAnn Donahue i Ildy Modrovich14. 2. 2005 (2005-02-14)
Kad istražitelji pronađu ženu koju je progutala celu i ubila džinovska zmija, oni otkrivaju tajnu operaciju krijumčarenja droge. Dokazi vode Horejšija i ekipu do operacije krijumčarenja droge u kojoj su velike zmije korišćene kako bi prebacivali nezakonitu drogu u zemlju kako bi se izbeglo otkrivanje na carini. Međutim, kada Horejšio sazna da Klavo Kruz, Horejšiov neprijatelj koji se krije iza svog diplomatskog imuniteta, možda stoji iza operacije, ekipa mora da pronađe zakonski način da stavi zločinca iza rešetaka. U međuvremenu, Keli i Volf istražuju kada su dve žene tvrde da su prava žrtva krađe identiteta, a da je druga krivac. 
6416 "Ništa za Gubljenje" Karen GaviolaElizabeth Devine i Marc Dube21. 2. 2005 (2005-02-21)
Dokazi vode istražitelje do verovanja da je neko podmetnuo masovni požar u Everglejds, kako bi se prikrilo ubistvo. Tamošnji zatvorenici su dovedeni kao slobodna radna snaga u pomoć u borbi protiv divljeg požara u Everglejdsu. Međutim, kada je serijski ubica Tod Kendrik pobegao sa mesta zločina, Horejšio mora da ga nađe pre nego što opet napadne. Ali stvari postaju gore kad Kendrik otme Aleks i prisili je da ga izleči uz pretnju oružjem, prisiljavajući Horejšija da je nađe pre nego što bude kasno. U međuvremenu jedan student je pronađen ubijen, a vatra je uništila mesto zločina i dokaze. Međutim, kada je ekipa otkrila nezakonitu operacije i domaće streljivo u blizini, istražitelji otkritivaju pravi razlog zašto je momak bio napolju. 
6517 "Avion s' Novcem" Scott LautanenSunil Nayar i Steven Maeda7. 3. 2005 (2005-03-07)
Neko koristi lasersku svetlost da zaslepi pilota i sruši avion koji nosi 1,2 milijarde u obveznicama koje treba da dostavi bankama na istočnoj obali. Dokazi sa mesta zločina otkrivaju žrtvu, mladu radnicu iz fonda, koja je bila u avionu, ali je ubijena pre nesreće. Sada, iako ekipa ima malo sa čim da radi, jer se bogata porodica protivi obdukciji žrtve, Horejšio mora da prati trag novca. U međuvremenu, Keli radi na slučaju s bivšim dečkom, detektivom Hejgenom, a njihova romantična povesti može da uzrokuje probleme za oboje. 
6618 "Kraj Igre" Jonathan GlassnerMichael Ostrowski i Corey Miller21. 3. 2005 (2005-03-21)
Izuzetni skejtista i proveravač video igrica je pronađen mrtav na pola platforme koja se koristi za programiranje igricu izuzetnog skejtanja. Istražitelji otkrivaju da je nosio reflektujuće senzore kad je ubijen, tako da je uređaj za otkrivanje pokreta koji se koristi za proizvodnju tih video-igrica zabeležio ubistvo kao što se dogodilo, ali ne i ubicu. Sada ekipa zadire u vrlo konkurentni svet programera i proveravača video-igrica da bi pronašla ubicu. U međuvremenu Horejšio pomaže staroj Spidlovoj drugarici kada je ukraden video snimak njenog seksa. 
6719 "Seks i Porez" Scott ShiffmanIldy Modrovich i Brian Davidson11. 4. 2005 (2005-04-11)
Agent ICS-a je ubijen dok je pokušavao da uđe na posed jahte nepodmirenog obveznika. Ubrzo nakon toga istražitelji otkrivaju da je i drugi agent ICS-a ubijen. Sada, baš kad svako ima razlog da mrzi ICS, Horejšio mora da pronađe onog ko stoji iza onoga što bi moglo da bude niz ubistava neposredno pre dana za porez. 
6820 "Sastanak s' Ubicom" Karen GaviolaElizabeth Devine i John Haynes18. 4. 2005 (2005-04-18)
Horejšiov život se zauvek promenio kada je saznao važne podatke o svom bratu. Horejšio sada mora da otkrije šta da radi sa tim podacima o njegovom bratu Rejmondu i da li da kaže Jelini. U međuvremenu, ekipa istražuje kad je žena ubijena u prepunoj kafani nakon što joj je prišla jedna zaposlena koja pomaže ljudima da izaberu žene. Isto tako, kada Delko izgubi značku zbog svog neodgovornog ponašanja i nakon što je ista iskorišćena u zločinu, on mora da pronađe značku pre nego što bude ponovno iskorišćena. 
6921 "Trzaj" Joe ChappelleSteven Maeda i Marc Dube2. 5. 2005 (2005-05-02)
Nakon gorkborbe za starateljstvo, hici su ispaljeni ispred zgrade suda. Meci lete, a cilj je devojčicina majka. Horejšio ide po oca za koga se sumnja da nije devojčicin biološki otac. Međutim, kada je majčina mutna prošlost otkrivena, ekipa utvrđuje da ona ima mnogo neprijatelja koji bi hteli da je ubiju. U međuvremenu, Delko istražuje kad je čovek pao sa šesnaestopratnice. 
7022 "Osveta" Norberto BarbaCorey Miller i Sunil Nayar9. 5. 2005 (2005-05-09)
Kada je bivša srednjoškolska nogometna zvezda ubijena na godišnjici mature, istražitelji moraju da pronađu ubicu. Žrtva je bio veliki čovek na kampusu u srednjoj školi, a tu je i puno gostiju na godišnjici s razlogom da mu zameraju sve ove godine. Sada, ekipa mora da istraži sve, od glavne navijačice do školske nepodobnosti da bi videli ko je imao ljutnju deceinju staru dovoljno veliku da ubije. U međuvremenu, Horejšio i Delko dolaze na mesto zločina i otkrivaju da je već obrađeno, što vodi Horejšio do otkrića više podataka o tome da je njegov brat možda živ. 
7123 "Udareno" Scott LautanenAnn Donahue, Elizabeth Devine i Ildy Modrovich16. 5. 2005 (2005-05-16)
Drvoseči je smrtna kazna odložena samo nekoliko trenutaka pre nego što će se održati, na osnovu činjenice da je možda lažna DNK analiza korišćena na suđenju. Sada, bez korištenja DNK dokaza, ekipa mora da se trka protiv vremena i preispita sve fizičke dokaze u predmetu, dok dobijaju poziv zbog novog dvostrukog ubistva koje izgleda sumnjivo kao slučaj na kome rade. 
7224 "10-7" Joe ChappelleAnn Donahue, Elizabeth Devine i Michael Ostrowski23. 5. 2005 (2005-05-23)

Dok istražuje ubstvo muškarca angažovanog da napravi prljave bombe koje su teroristi nameravali da iskoriste u Majamiju, Horejšio pronalazi krvavi otisak svog brata, Rejmonda, za koga se verovalo da je mrtav. Međutim, kada je Rejmondov sin otet, on izlazi iz duboko tajnog zadatka, a otuđena braća moraju da rade zajedno kako bi spasili dečaka. U međuvremenu, dok obrađuju mesta zločina, nepoznati napadač drži pištolj uperen u Kelinu glavu, a nakon smrtonosnog sukoba u njenoj balističkoj laboratoriji, ona je ostavljen u sumnji da li može da nastavi da radi kao istražitelj.

  • Poslednja stalna pojava Jeline Salas. 

Izvori i napomene uredi