Brothers (film, 2015)

Braća (hind.: ब्रदर्स) je indijski igrani film snimljen 2015. na hindiju u režiji Karana Malhotra[1][2]. Predstavlja remake hollywoodskog filma Warrior.

Brothers
ब्रदर्स
RežijaKaran Malhotra
ProducentKaran Johar, Hiroo Jas Johar
UlogeAkshay Kumar,
Sidharth Malhotra,
Jaqclueline Fernandez,
Jackie Shroff
MuzikaAjay-Atul
StudioDharma Production, Liongate Film, Endemol Indija
Datum(i) premijere
16. 8. 2015 (2015-08-16) (Indija)
Trajanje155 min.
Zemlja Indija
Jezikhindi

Radnja uredi

Film započinje postavljanjem u središtu pažnje pokretanje pitanja o uličnim tučama u Mumbaju. Sportski direktor Piter de Braganza izražava želju da ulične borbe postanu priznat sport i odluči da stvori ligu Right 2 Fight (R2F). U međuvremenu, u zatvoru, Gerson "Geri" Fernandes, lečeni alkoholičar i bivši MMA stručnjak na rehabilitaciji, odslužio je kaznu i njegov mlađi sin Monti dolazi da ga pokupi. Monti se naljuti kada ga otac pita o svom starijeg bratu Dejvidu i vodi ga kući. Kod kuće Geri ne zatiče lične stvari svoje supruge Marije, koja je umrla pre mnogo godina. Dejvid, sada profesor fizike, ima ćerku koja ima obolenje bubrega. Zbog nemogućnosti da podigne novac iz banke ili ga stekne preko drugih izvora, Dejvid zarađuje učestvovanjem u uličnim tučama. Ovo razjara njegovu ženu Dženi, koja je zabrinuta za muža. U međuvremenu, Geri, kom nedostaje supruga Marija, počinje halucinirati. Geri zatim pokušava da ode kod Dejvida, ali ga ovaj zajedno sa Montijem iz besa izbacuje iz kuće.

Monti kasnije saznaje da je Gerijev vanbračni sin. Uprkos tome, Marija ga je volela kao svoje dete, ali i Dejvid kao svog brata.Obojica su bili veoma bliski kada je Dejvid imao 18, a Monti 14 godina. Jedne noći, na Montijev 15. rođendan, Geri je došao kući pijan i izvinjavao se Mariji za uništavanje porodice, ali je greškom nazove imenom svoje ljubavnice, Sare. Razjarena Marija se suprostavlja mužu. U pijanom stanju, Geri udara Mariju od čije siline ona umire. Besni Dejvid gura Gerija u stranu. Kada se Monti približava majci, Dejvid ga ljutito odgurnu, smatrajući obojicu podjednako krivim za smrt svoje majke. Ovo stvara jaz između Gerija, Montija i Dejvida.

Dejvid kasnije gubi posao kada direktor škole Šohit Desaj saznaje o njegovoj umešanosti u uličnim tučama. Monti, koji želi da bude borac, upoznaje svog agenta, Sulejman Pašu. Sulejman mu organizuje meč sa Mustafom u kojoj Monti biva poražen. Ovo razbesni Gerija te se Monti odlučuje za revanš sa Mustafom, gde ga Monti pobeđuje i odlazi na megdan sa Piterom. Borba biva snimana i otpremljena na Jutjub i ubrzo Monti postaje internet senzacija. Monti prolazi kroz obuku da postane šampion R2F. U međuvremenu, Dejvid takođe odlučuje da postane borac i Dženi ga ohrabruje u tome. Sulejman trenira Dejvida i organizuje mu meč, dok Monti slavi pobedu u baru. Dejvid nakon toga pobeđuje. R2F uskoro postaje senzacija i borci iz celog sveta pokazuju svoj interes za ligu. Na kraju, braća Dejvid i Monti stižu do finala.

Geri, osećajući se krivim, napušta arenu, smatravši da je on odgovoran za sukob između braće. Paša savetuje Dejvida da ne dozvoli da njegov odnos sa Montijem ugrozi šanse za pobedu. Meč je počeo. I Dejvid i Monti pokazuju snažan otpor, međutim, Dejvid pri kraju runde Montiju lomi rame. On nakon toga odmah pokazuje brigu za mlađeg brata, ali Paša mu ukazuje da nastavi sa borbom. Geri žurno odlazi kod Dejvida i izvinjava mu se za svoje greške. On traži od sina da ne iskaljava bes na Montija, i podseća ga da je Monti njegov brat. Dejvid, već zbunjen, okreće se ka Montiju i zamišlja ga kada je bio manji. Monti, s druge strane, pristaje da nastavi meč, uprkos slomljenom ramenu i zamagljenom vidu. Meč se nastavlja. Kada je Dejvid bacio Montija na zemlju, on traži od njega da prestanu sa borbom. Monti, zauzvrat, kaže da je Dejvid uvek mislio samo na sebe kada je napustio brata iz besa zbog smrti majke, te mu govori da nastavi sa udaranjem. Dejvid se oseća krivim ; počinje da plače i izvinjava se. Videvši to, Monti preda meč. Monti se miri sa Dejvidom, a ovaj ga kasnije odnosi iz arene u svojim rukama.

Uloge uredi

  • Akshay Kumar ... Dejvid Fernandez
  • Sidharth Malhotra ... Monti Fernandez
  • Jacqueline Fernandez ... Jenny Fernandez
  • Jackie Shroff ... Gerson Fernandez[3][4][5]
  • Shefali Shah ... Marija Fernandes
  • Megan Jadhav ... Dejvid Fernandes (kao tinejdžer)
  • Ashutosh Rana ... Sulejman
  • Kareena Kapoor ... specijalna pojava (plesačica u pemsi Mera Naam Mary Hai)
  • Kiran Kumar ... Piter Briganza (bivši šampion mešovitih borilačkih veština, sada predsednik)
  • Kulushan Karbanda ... Direktor Shohit Desai
  • Harš Sinh ... Voditelj vesti

Izvori uredi

  1. Tsering, Lisa. „'Brothers': Film Review”. The Hollywood Reporter. 
  2. Menon, Vishal. „Brothers movie review: Unintentionally nostalgic”. The Hindu. 
  3. Jackie Shroff happy with solid role in Brothers
  4. Sidharth, Jackie revel in 'Brothers' success
  5. Jackie play father to Akshay and Sidharth

Vanjske veze uredi