Leoben Conoy

(Preusmjereno sa stranice Broj Dva (Battlestar Galactica))

Leoben Conoy ili Broj Dva (engl. Number Two) je izmišljeni lik humanoidnog Sajlonca u novoj verziji TV-serije Battlestar Galactica koga tumači Callum Keith Rennie.

Leoben Conoy
lik iz Battlestar Galactica
Prvo pojavljivanjeMiniseries
Zadnje pojavljivanjeBattlestar Galactica: The Plan
Tumač/ica ulogeCallum Keith Rennie
Informacije
Vrstahumanoidni Sajlonci
Rodmuškarac
Rođenje
Smrt

Fiktivna biografija uredi

Leoben je jedan od osam humanoidnih modela koje su izradili Posljednjih Pet na kraju Prvog sajlonskog rata. On i njegove kopije su infiltrirani u Dvanaest Kolonija u svrhu prikupljanja obavještajnih podataka i sabotaže. Prvi put se pojavljuje u miniseriji pod krinkom trgovca oružjem koji je našao na napuštenoj vojnoj stanici Ragnar. Tamo ga uslijed izloženosti elektromagnetskim poremećaja William Adama prozre i postane svjestan postojanja humanoidnih Sajlonaca.

U kasnijim epizodama se Leoben pojavljuje u situacijama gdje često dolazi u doticaj sa Karom "Starbuck" Thrace gdje se ispostavlja da prema njoj gaji neobični odnos. Leoben je najreligiozniji od svih Sajlonaca, ali takošer uvjeren da "Starbuck" igra važnu ulogu i da ju je dužan voditi prema ostvarenju njene sudbine. To, međutim, također uključuje njeno zarobljeništvo i psihološke manipulacije na Novoj Caprici. U građanskom ratu među Sajloncima Leoben se priključi Šesticama i Osmicama koji nastoje postići mir sa ljudima, te upravo on nagovori Starbuck da Kolonijalna flota sa pobunjenim Sajloncima sklopi savez. Leoben prati Starbuck na prvoj "Zemlji" gdje ona pronalazi vlastite posmrtne ostatke, a Leoben je zbunjen i uznemiren otkrićem. Leoben se na samom kraju serije priključi preživjelim humanoidnim Sajloncima koji odluče u svemir "tražiti svog Boga".

Vanjske veze uredi