Branko Cvetković

Branko Cvetković je srpski košarkaš, rođen 5. marta 1984. godine u Gračanici. Visok je 200 cm i igra na poziciji beka ili krila. Trenutno je član grčke ekipe Panionios.

Branko Cvetković

Košarkom je počeo da se bavi u KK Novi Sad za koji je igrao u mlađim kategorijama. Onda je u sezoni 2000/2001 bio član KK Vojvodina, da bi sledećih 4 sezona proveo u ekipi Spartaka iz Subotice. Njegov talenat nije ostao nezapažen rukovodstvu FMP-a u koji prelazi 2004, sa tim što je jednu sezonu bio poslat na kaljenje u Borac iz Čačka. Sa FMP-om je osvojio i dva trofeja u Jadranskoj ligi i Kup Radivoja Koraća. 2007. godine potpisao je špansku ekipu Đirona.

Dobre partije su ga 2006. godine preporučile selektoru Draganu Šakoti, ali ga je povreda sprečila da učestvuje na svetskom prvenstvu u Japanu. Ipak isti poziv je zaslužio i 2007. kod selektora Moke Slavnića, tako da je član tima koji je učestvovao na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Đirona se zbog finansijskih problema ugasila, tako da je Cvetković od leta 2008. postao slobodan igrač i angažovao ga je grčki KK Panionios.