Boudu sauvé des eaux

Boudu sauvé des eaux

francuski kino-poster
Režija Jean Renoir
Producent Michel Simon
Scenario Jean Renoir
Predložak Boudu sauvé des eaux; autor:
René Fauchois
Uloge Michel Simon
Muzika Léo Daniderff (van špice),
Raphael (naslovna muzika)
J.Boulze, (muzika za flautu)
Edouard Dumoulin (muzika za orpheon)
Johann Strauss ("An der schönen, blauen Donau")
Datum(i) premijere
11. novembar 1932 (1932-11-11)
Trajanje 87 min.
Zemlja  Francuska
Jezik francuski

Boudu sauvé des eaux (sh. Budu spašen iz vode) je francuska crno-bijela filmska komedija snimljena 1932. u režiji Jeana Renoira. Temelji se na istoimenom kazališnom komadu Renéa Fauchoisa. Naslovni protagonist, koji tumači Michel Simon, je pariški klošar koga trgovac knjigama Edouard Lestingois (čiji lik tumači Charles Granval) spašava od samoubilačkog skoka u Seinu te dovodi u svoj dom. Radnja prati napore Lestingoisovih da "reformiraju" skitnicu i od njega učine "pristojnog" građanina, ali i to kako Boudu svojim nonkonformističkim ponašanjem podriva njihov buržujski svijet.

Film je doživio uspjeh, iako je Fauchois bio razbješnjen krajem filma koji se razlikuje od njegove drame (i tek naknadno priznao da je Renoir bio u pravu). Simonu je, pak, uloga Boudua bila jedna od najboljih i vjerojatno najpoznatija u karijeri, a s obzirom na Simonovu ekscentričnost i nonkonformizam u stvarnom životu se Boudou ponekad naziva njegovim alter egom; kasniji američki kritičari su Boudua nazivali svojevrsnim proto-hipijem.

Godine 1986. je originalna drama u SAD adaptirana kao film Down and Out in Beverly Hills sa Nickom Nolteom u glavnoj ulozi.

UlogeUredi

Vanjske vezeUredi