Boris Miletić (Pula, 2. rujna 1975.), pulski gradonačelnik i saborski zastupnik.

Boris Miletić

Diplomirao 1999. godine na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli. U siječnju 2001. nastavlja edukaciju i stručno usavršavanje na Cleveland State Universityju, Levin College of Urban Affairs. U studenom 2002. godine magistrira na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli na znanstvenom poslijediplomskom studiju "Poduzetništvo i makroekonomski menadžment". Krajem 2007. usavršava se na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Splitu u području korporativnog upravljanja za članove nadzornih i upravnih odbora.

Od siječnja 2000. do siječnja 2001. radi u Istarskoj županiji kao stručni suradnik - pripravnik u Odjelu za gospodarstvo. Od 2001. do 2004. zaposlen je u Istarskoj razvojnoj agenciji kao stručni suradnik, a od 2004. do 2006. na istom mjestu postaje izvršni direktor. Od kraja 2004. do lipnja 2006. obavlja dužnost voditelja regionalnog ureda za Istru pri Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak.

U lipnju 2006. izabran za gradonačelnika Pule na čijem se čelu trenutno nalazi. Od 11. siječnja 2008. obnaša dužnost saborskog zastupnika kao član Istarskog demokratskog sabora. U Saboru obavlja dužnosti člana nekoliko saborskih odbora (Odbor za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Odbor za međuparlamentarnu suradnju, Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, Izvršni odbor Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji).

Od studenog 2006. član je upravnog vijeća Opće bolnice Pula, a od svibnja 2007. predsjednik savjeta Brijuni Rivijere d.o.o. Od listopada 2007. član je nadzornog odbora u istoimenom društvu.

Uz hrvatski kao materinji jezik služi se engleskim, talijanskim i njemačkim jezikom. Aktivni je svirač klavijaturske harmonike i klavijatura. Završio je osnovnu glazbenu školu "Ivan Matetić Ronjgov" za klavijatursku harmoniku u klasi profesora Rocco Claudia.

U slobodno vrijeme bavi se jedrenjem, ribolovom i enogastronomijom. Oženjen je i ima jednog sina. Živi i radi u Puli.

Na 26. radnom Saboru stranke IDS je izjavio da mu je cilj regionalizacija Hrvatske i davanje veće autonomije Istri.[1]

4. veljače 2022. predsjedništvo stranke IDS-a pokrenulo je stegovni postupak protiv Miletića zbog povrede Etičkog kodeksa i statuta IDS-a nakon čega Miletić odlučuje istupit iz stranke.[2]

političke službe
prethodnik
Valter Drandić
gradonačelnik Pule
2006. – danas
nasljednik
trenutačni

Izvori uredi

Vanjske veze uredi