Bojevoj kinosbornik № 4

Borbena kinozbirka br. 4 (rus. Боевой киносборник № 4) je sovjetski crno-bijeli ratni film snimljen 1941. godine, koji predstavlja četvrti dio istoimenog ciklusa propagandnih filmova napravljenih u prve dvije godine rata sa nacističkom Njemačkom.

Боевой киносборник № 4
fotografija sa snimanja filma; u donjem redu: glumica Marija Gavrliko, pilot Viktor Talalihin, glumice Ljubov Orlova i Elizaveta Kuzjurina
RežijaGrigorij Aleksandrov
Vasilij Pronjin
Jefim Aron
ScenarioJevgenij Pomješčikov, Nikolaj Rožkov, Genadij Fiš, Konstantin Isajev
UlogeLjubov Orlova
FotografijaBoris Petrov
Aleksandar Šelenkov
Aleksandar Galjperin
StudioSojuzdjetfiljm
Datum(i) premijere
9. 9. 1941 (1941-09-09)
Trajanje70 min.
Zemlja Sovjetski Savez
Jezikengleski
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Bojevoj kinosbornik № 3 Bojevoj kinosbornik № 5

Po strukturi je omnibus, koji se sastoji od dva igrana i jednog dokumentarnog segmenta. Prvi igrani segment, pod naslovom Patriotka, prikazuje kao seljanka na kolhozu uspije prevariti njemačke padobrance koji su iskočili iza linije sovjetskog fronta i pokušavaju od njega napraviti aerodrom na kome bi došla pojačanja. Drugi segment rekonsturira podvig crvenoarmejaca na fronti o kome je saopćio Sovinformbiro. Dokumentarni segment, pod naslovom Britanska flota (rus. Британский флот), je preuzet iz britanskih filmskih žurnala, odnosno prikazuje aktivnosti savezničke britanske mornarice. U filmu se pojavljuje Ljubov Orlova, ponavljajući ulogu poštarice Dine Petrove iz popularnog predratnog mjuzikla Volga-Volga.

Vanjske veze uredi


Serija filmova Bojevoj kinosbornik
1941: 1234567 | 1942: 8910111213