Boca Grande (zaljev)

Boca Grande (prevedeno sa španjolskog: Velika usta) je zaljev u delti Orinoca, zapravo ušće najvećeg rukavca u delti rijeke Rio Grande.[1]

Boca Grande
Velika usta
Stara karta Delte Orinoca
Stara karta Delte Orinoca
Stara karta Delte Orinoca
Država  Venecuela

Geografija uredi

Boca Grande se nalazi na krajnjem jugoistoku te velike delte u Venecueli na obali Atlantika, pored granice s Gvajanom. Na istok se proteže sve do rta Barime (Punta Barima) gdje se nalazi svjetionik.

Boca Grande je glavni plovni put prema Orinocu preko rukavca Rio Grande.[1] Ona se prema unutrašnjosti račva u brojne kanale, od kojih su dva veća kojima je moguće ploviti. Zaljev je prepun niskih pješčanih naplavina i opasan za plovidbu, zbog mogućeg nasukavanja. Boca Grande je plitka s dnom pokrivenim mekim sivim blatom.

Sezonski porast voda Orinoca i njegovih pritoka počinje odmah nakon proljetnog ekvinocija, i dostiže svoj maksimum u julu i augustu. Najniža razina voda je od sredine novembra do sredine aprila.[1]

Izvori uredi

  1. 1,0 1,1 1,2 Sailing directions (engleski). National geospatial-intelligence agency. Arhivirano iz originala na datum 2012-03-15. Pristupljeno 29. 9. 2012. 

Vanjske veze uredi