Božo (Bobo) Delić

Božo Delić (Split, 29. ožujka 1948. - Solin, 24. svibnja 2020.) bio je rimokatolički svećenik, pjesnik i kantautor, koji je služio kao župnik župe Kaštel Kambelovac u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Božo (Bobo) Delić
Rođenje29. 3. 1948
Split
Smrt24. 5. 2020
Solin

Rodio se u tradicionalnoj katoličkoj obitelji, gdje je imao tri brata i sestru. Stariji brat po imenu Ante također je postao svečenik. Nakon osmogodišnje osnovne škole se prijavio 1962. godine u Nadbiskupijsko sjemenište u Splitu, ali je prvu godinu pohađao u sjeemništu u Zagrebu, gdje je maturirao. U jesen 1966. se prijavio na Centralno bogoslovno sjemenište u Splitu, gdje je pohađao filozofsko-teološki studij. Tijekom studija je služio vojni rok u tadašnjoj JNA. Đakonat je stekao 1972. godine u Splitu, a 29. lipnja 1972. ga je zaredio nadbiskup Frane Franić.

Po završetku studija je bio župni vikar u župi Sv. Križa u Splitu devet godina, a potom sedam godina kao župnik. Imenovan je tajnikom nadbiskupijskog vijeća za pastoral obitelj. Godine 2004. ga je nadbiskup Marin Barišić imenovao župnikom u Kaštel Kambelovcu. Bio je popularan među vjernicima, te mu je Grad Kaštela dao nagradu za humanost i promicanje kršćanskih vrijednosti. Na mjestu župnika je ostao do smrti u prometnoj nesreći.

Sahranjen je na splitkom groblju Lovrinac, 26. svibnja 2020. godine.

Vanjske veze uredi