Burt Reynolds

(Preusmjereno sa Bert Rejnolds)
Burt Reynolds
glumac, režiser

Burt Reynolds godine 1991.
Biografske informacije
Rođenje Burton Leon Reynolds, Jr.
11. februar 1936. (1936-02-11)
Lansing, Michigan, SAD
Smrt 6. septembar 2018. (dob: 82)
Pseudonim Buddy
Supružnik Judy Carne (1963–65)
Loni Anderson (1988–93)
Profesionalne informacije
Zanimanje glumac, režiser
Opus
Djelatni period 1959-2018
Znamenite uloge
Lewis Medlock u Deliverance
Paul Crewe u The Longest Yard
Bo "Bandit" Darville u Smokey and the Bandit
J.J. McClure u The Cannonball Run
Jack Horner u Boogie Nights
Službene stranice
http://www.burtreynolds.com (offline)

Burt Reynolds (rođen kao Burton Reynolds Jr.[1] 11.februar 1936 - 6. septembar 2018) bio je za Oscara nominiran i Emmyjem nagrađen američki glumac. Neke od njegovih najpoznatijih uloga su Lewis Medlock u Deliverance, Paul Crewe u originalnoj verziji filma The Longest Yard, Bo 'Bandit' Darville u Smokey and the Bandit, J.J. McClure u The Cannonball Run i Jack Horner u Boogie Nights.

Reynolds je bio jedna od najprepoznatljivijih ličnosti američkog filma i televizije. 1970-ih je uživao status jedne od najvećih filmskih zvijezda i njegovao macho image. Kasnije ga je napustio kako bi se etablirao kao hvaljeni karakterni glumac.

BiografijaUredi

Iako je od djetinjstva sanjao o profesionalnoj sportskoj karijeri, ozljeda koljena i automobilska nesreća, natjerale su ga da se okrene nečem drugom na koledžu, kojeg uskoro napušta i odlazi u New York u potragu za pozorišnim angažmanima. Kako su mu bile dostupne samo male televizijske uloge, dvije se godine uzdržavao radeći kao perač posuđa, izbacivač i kaskader.

Sreća mu se osmjehnula nakon predstave "Mister Roberts". Stizale su povremene uloge u serijama "Riverboat", "Gunsmoke", "Hawk" i "Dan August". Film "Deliverance" predstavio ga je kao ozbiljnog glumca, a iste godine je postao seks simbol jer je bio prvi muškarac koji se nag slikao za "Cosmopolitan". Uslijedili su hitovi: "Hustle", Smokey i Bandit i "Starting Over"".

Od 1963-65. bio je oženjen glumicom Judy Carne, a od 1988-93. s Loni Anderson. Još je bio u vezama s Sally Field i Dinah Shore.

Preminuo je 6. septembra 2018. od srčanog udara.

FilmografijaUredi

BilješkeUredi

  1. „Birthname”. Hollywood.com. Arhivirano iz originala 2012-05-26. http://archive.is/rR2E. 

Vanjske vezeUredi