Belinda (telenovela)

Belinda (šp. Belinda) je meksička telenovela snimana tokom 2004. godine, koja se tokom 2005. i 2006. emitovala na Televiziji Pink u Srbiji.

Belinda
Žanrdrama
Formattelenovela
RežijaLuis Alberto Lamata, Juan Solórzano
NastupajuMariana Torres
Leonardo García
Héctor Bonilla
Anna Ciochetti
Tamara Monserrat
Rodrigo Cachero
Sebastián Ligarde
Gabriela Vergara
Andrés Palacios
Zemlja porijekla Meksiko
Broj epizoda105
Produkcija
Emitiranje
Originalni kanalAzteca 13
Originalno prikazivanje26. 4. 2004. – 3. 9. 2004.

Sinopsis uredi

Na dan majčine smrti, Belinda saznaje da njeni roditelji nikada nisu bili venčani. Njen otac Roberto ženi se Lukresijom. Belinda živi sa njima, ali to ne odgovara Lukresiji i njenoj kćerki Anabeli i njih dve se trude da je oteraju. Ubrzo, Roberto saznaje da boluje od raka i pokušava da uvede Belindu u porodični posao. Ali, Lukresija i njen ljubavnik Adolfo planiraju da je potpuno isključe iz posla nakon Robertove smrti. Rikardo, Adolfov sin, zaljubljuje se u Belindu odmah čim se upoznaju. Ona to ignoriše jer se Rikardo zabavlja sa njenom polusestrom Anabelom. Rikardo pokušava da okonča vezu sa Anabelom, ali ga ona ucenjuje i on mora da se oženi njome.

Kad Roberto umre, Lukresija želi njegovo bogatstvo samo za sebe i razmišlja šta da učini da Belinda nestane. Posle odlaska sa očevog imanja, Belindi je jedina podrška Gustavo, prijatelj iz detinjstva, koji je oduvek zaljubljen u nju. Ona pronalazi posao u velikoj firmi i čeka je sjajna karijera. Posao joj ide dobro i uskoro postaje veoma bogata i odlučna da vrati ono što joj pripada, očevu firmu i imanje. Gustavo joj izjaljuje ljubav i prosi je. Ali, u njen život se vraća i Rikardo, koji se konačno oslobodio Anabele ...

Uloge uredi

Glumci Likovi
Marijana Tores Belinda Arismedi
Leonardo Garsija Rikardo
Tamara Monserat Anabela Arismedi
Gabriela Vergara Belinda Romero/Kristina Romero
Sebastijan Ligarde Adolfo
Hektor Bonilja Roberto
Eduardo Viktorija Pablo
Rodrigo Kaćero Gustavo
Laura Padilja Renata
Karlos Mata Alfonso Rivas
Alberto Kazanova Ernesto

Vanjske veze uredi