Antoneta Alamat Kusijanović

Antoneta Alamat Kusijanović (Dubrovnik, 27. rujna 1985.), hrvatska filmska redateljica i scenaristica.

Antoneta Alamat Kusijanović
[[Datoteka:
Antoneta Alamat Kusijanović
Antoneta Alamat Kusijanović
|280px|Antoneta Alamat Kusijanović]]
Rođenje 27. rujna 1985.
Dubrovnik
Zanimanje redatelj  • scenarist

Životopis uredi

Antoneta Alamat Kusijanović spisateljica je i redateljica rođena u Dubrovniku sa sjedištem u New Yorku. Njezin diplomski film U plavetnilo nominiran je za Studentskog Oscara i dobitnik je nagrada na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, Sarajevskom filmskom festivalu, Filmskom festivalu u Oberhausenu i Festival de Premier Plans - Angers, uz mnoge druge.

Antonetin prvi dugometražni film Murina razvijen je uz podršku Résidence du Festival Cannes, Cinéfondation, First Films First Instituta Goethe te Jeruzalem Film Lab. Film je producirao Martin Scorsese - Sikelia Productions, RT Features i Antitalent, a premijerno je prikazan u Directors 'Fortnight na Filmskom festivalu u Cannesu.

Antoneta je studirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, te magistrirala scenarij i režiju na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Antoneta je bivša polaznica Berlinale Talent Laba, Sarajevskog Talent Laba, La Femis Producing Atelier, Marcie Bloom Fellowship i članica Američke Akademije znanosti i umjetnosti - Oscars.