Amor bravío (sh. Burna ljubav) je meksička telenovela, produkcijske kuće Televisa, snimana 2012. Predstavlja rimejk telenovele De pura sangre iz 1985. odnosno La jaula de oro iz 1996.

Amor bravío
Žanrtelenovela, Drama
ScenarioMaría Zarattini
Martha Carrillo
Cristina García
RežijaLily Garza
Fernando Nesme
NastupajuSilvia Navarro
Cristian de la Fuente
César Évora
Leticia Calderón
Flavio Medina
Olivia Bucio
Fernanda Castillo
Laura Carmine
René Strickler
Lisset
Kompozitor muzičke temeVicente Fernández
Uvodna temaCuando manda el corazón
Zemlja porijekla Meksiko
Broj epizoda166
Produkcija
Producent(i)Carlos Moreno Laguillo
Emitiranje
Originalni kanal El Canal de las Estrellas
Originalno prikazivanje5. mart 201221. oktobar 2012

Od oktobra 2012. se u Hrvatskoj emitira na programu HRT1 pod naslovom Prkosna ljubav.

Sinopsis uredi

Ovo je ljubavna priča između Kamile i Danijela, junaka ove strasne drame, koji se upoznavaju u nepovoljnim uslovima, ali, uprkos nepoverenju, ozlojeđenosti i željom za osvetom, uspevaju da trijumfuju nad svim preprekama, njihovom hrabrom ljubavlju.

Kamila je zaljubljena u svog verenika, Luisa, ali oni dan pred venčanje dožive užasnu nesreću, gde on gubi život. Iz tog razloga, njena majka, Agustina, prihvata pomoć svog devera, Daniela, u koga je potajno zaljubljena, i njih dve odlaze da žive na njegov ranč „La Malkerida“. Kamila obožava svog strica, Daniela, kome je ona kao ćerka, jer nema rođenu decu. Isto tako voli i život na selu i životinje, zbog čega je studirala veterinu. Na ranču, Kamila, upoznaje Alonsa, upravnika ranča koji, pod pritiskom svoje ambiciozne majke, uspeva da je zavede i nagovori na brak, misleći da je ona jedina naslednica Daniela Monterdea. Alonso živi sa svojom majkom, Isadorom, dominantnom i veoma ambicioznom ženom, koja želi bogatstvo i prestiž po svaku cenu.

Daniel Monterde saznaje da je Agata, čileanka sa kojom je imao romansu u mladosti, umrla, da ima sina kojem je dala ime po njemu, i da se razvela od tadašnjeg supruga ubrzo nakon njihovog raskida, što mu je ulilo sumnju da je Daniel Diaz možda njegov sin. Daniel živi u Čileu. Ekspert je za informatiku. U srećnom je braku sa svojom suprugom, Miriam, zbog koje je promenio veru. Ona je uspela da ga obraduje vešću da će postati roditelji, nakon bolnog udarca, smrti njegove majke, Agate.

Daniel Monterde saznaje za prljave planove Alonsa i njegovog saučesnika, Dionisia Ferera, da se dokopaju njegovog bogatstva. Pošto biva sprečen da lično upozna sina svoje velike ljubavi, Agate, i utvrdi svoje sumnje da li je njegov sin, s verom da je dobar čovek i da će mu pomoći da zaštiti Kamilu, u poslednjem trenutku menja testament u njegovu korist i umire ne uspejući da upozori bratanicu na opasnost.

Daniel dobija poziv iz Meksika, odakle ga zovu da dođe radi preuzimanja nasledstva i tada se njegov život menja iz korena. Gubi ljubav svog života i svoje nerođeno dete, za šta biva nepravedno osuđen. Beži iz zatvora i odlazi u Meksiko s lažnim identitetom i namerom da se osveti porodici Monterde.

Uloge uredi

Glumac Uloga
Silvija Navaro Kamila Monterde Santos
Kristijan de la Fuente Danijel Diaz Akosta
Andres Duarte
Rene Strikler Marijano Albaran
Laura Karmine Himena Diaz Santos
Liset Mirijam Farka
Letisija Kalderon Isadora Lazkano
Sesar Evora Dionisio Ferer
Olivija Busio Agustina Santos
Jolanda Ventura Pijedad Martinez
Fernanda Kastiljo Vivijana del Valje
Maria Sorte Amanda
Flavio Medina Alonso Lazkano
Florensija de Saraćo Natalia
Edi Viljard Pablo Albaran
Hose Karlos Ruis otac Baldomero
Ektor Saes Osvaldo Basera
Rohelio Gera Don Daniel Monterde
Hose Elijas Moreno Leonsio Martinez
Rikardo Franko Rodolfo
Marijana van Rankin Luz Marija Luzma
Valentino Lanus Luis del Olmo
Lorena del Kastiljo Lilijana
Aleks Sivrent Rafael Kintana
Huan Dijego Kovarubias Jago Albaran
Karlos Embri Abraham Farka
Alan Estrada Aron
Lilijana Ros Agata Akosta

Vanjske veze uredi