All That Heaven Allows

All That Heaven Allows

kino-poster
Režija Douglas Sirk
Producent Ross Hunter
Scenario Peg Fenwick
sinopsis: Edna Lee
Harry Lee
Uloge Jane Wyman
Rock Hudson
Muzika Frank Skinner
Fotografija Russell Metty
Montaža Frank Gross
Distribucija Universal International Pictures
Datum(i) premijere
25. august 1955 (1955-08-25) (UK)
Trajanje 89 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Bruto prihod 3,1 mil. $ (SAD)[1]

All That Heaven Allows (sh. Sve što nebo dopušta) je američki igrani film snimljen 1955. u režiji Douglasa Sirka, poznat kao jedna od najuspješnijih i najuticajnijih melodrama u historiji Hollywooda i svjetske kinematografije.

Protagonistica, koju tumači Jane Wyman, je materijalno situirana udovica koja upoznaje šarmantnog, siromašnog i daleko mlađeg vrtlara (čiji lik tumači Rock Hudson). Radnja prikazuje kako se u njega zaljubi, ali kako njihova veza izaziva zgražanje i negodovanje okoline, uključujući protagonističinu odraslu djecu. All That Heaven Allows je Sirk snimio uz dosta kreativne slobode, koju je izborio zahvaljujući uspjehu svog prethodnog filma Veličanstvena opsesija (gdje su Wyman i Hudson također tumačili ljubavni par). Nakon premijere kritičari nisu bili skloni filmu, ali je kasnije stekao veliki ugled, posebno među mlađim generacijama kritičara i sineasta, koji su u njemu tumačili implicitnu osudu konformizma i malograđanštine u predgrađima i među pripadnicima srednje klase u Americi 1950-ih.

Sirkov poklonik Rainer Werner Fassbinder je 1974. u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj snimio remake pod naslovom Svi drugi se zovu Ali. Godine 2002. je All That Heaven Allows postao predmetom čak dva homagea - u obliku američkog filma Far from Heaven Todda Haynesa i francuskog filma Osam žena Françoisa Ozona.

UlogeUredi

IzvoriUredi

  1. 'The Top Box-Office Hits of 1956', Variety Weekly, January 2, 1957

Vanjske vezeUredi