Alexi Laiho

Alexi Laiho
Rođen/a 8. april 1979. (1979-04-08) (dob: 41)

Alexi Laiho, poznat pod nadimkom "Wildchild", je finski rok-muzičar.

Rođen je 8. 4. 1979. u gradiću Espoo u Finskoj. Već kao dijete poceo se baviti glazbom svirajuci violinu u dobi od pet godina. Nekoliko godina kasnije,pod utjecajem glazbe koju je njegova sestra slušala (uglavnom heavy metal), prestao je svirati violinu i u 11. godini poceo uciti sviranje gitare u finskom jazz&pop konzervatoriju. Nedugo zatim je s prijateljima osnovao bend koji se ubrzo raspao.

U dobi od 16 godina,prekinuo je školovanje da bi se potpuno posvetio svom novom bendu IneartheD (koji je kasnije postao Children of Bodom - njegov danasnji bend).

U dobi od 19 godina, prođivio je traumatičan prekid i pokusao izvrsiti samoubojstvo. Popio je 20-ak tableta,a prijatelj ga je zatim nasao i odveo u bolnicu. Kada se oporavio odlučio se potpuno posvetiti muzici. Tada je snimio prvi album: something wild. pomogao je u stvaranju prvog albuma benda Griffin, a zatim ga je Kimberly Goss pozvala u Sinergy kao glavnog gitaristu. Alexi se nedugo zatim i ozenio njome, no rastali su se. Danas je njegov jedini bend Children of Bodom s originalnom postavom koju cine on, Jaska, Janne, Roope i Hennka. Dosad su izdali pet albuma i nekoliko dvd-ova: Something Wild, Follow the Reaper, Hatebreeder, Hate Crew Deathroll, Thrashed Lost and Strongout, Are you dead yet..