Aleksandar Bećić

Aleksandar Bećić je novinar, pisac, publicista, PR menadžer.

Rođen je 1967. u Čačku, gde je završio osnovnu i srednju školu. Prvi novinski tekst objavio je u Novim omladinskim novinama pod nazivom "Ljudine ne ljube anđele".

Karijeru je počeo 1986. u Sarajevu, kao reporter radija Sarajevo 202. Tokom studija žurnalistike na FPN Veljko Vlahović radio je na Radio Sarajevu, TV Sarajevo i studentskom magazinu Valter, kao i u magazinu Valter Express. U to vreme bavio se i novinskom ilustracijom. U rodnom Čačku je od 1993. do 1998. radio na TV Galaksija 32.

Potom se seli u Sarajevo, gde radi na Radiju FERN (projekt OEBS/OSCE radio mreže za celu BiH), koji prerasta u BH Radio 1. Karijeru nastavlja u Radiju Slobodna Evropa. Iz Sarajeva dolazi u Beograd 2003. gde je saradnik više dnevnih i nedeljnih novina, dopisnik Dnevnog Avaza i Radija 101 Zagreb. Posle dve godine prelazi u Kraljevski dom Karađorđevića na mesto Šefa PR službe. Od 2010. obavlja dužnost PR-a kompanije Kurir koju napušta u aprilu 2012. Godinu dana kasnije pokreće svoj portal KOLUMNISTA, koji za kratko vreme stiče respektabilan broj čitalaca.

Aleksandar Bećić je autor nekoliko romana ("Svi naši razvodi i ostale porodične priče" (objavljen 2012), "Prvi čin" (zakazan za objavljivanje u martu 2014) "Evo zašto te volim", "Treća komanda", "Dan kada se nisam probudio") i drama ("Sin domaćeg izdajnika", "Telefon", "Znam da ti ne trebam"). Trenutno radi na razvoju nekoliko novih specijalizovanih internet portala.