Abismo de pasión

Ponor ljubavi (izvornog naziva Abismo de pasión) je meksička telenovela produkcijske kuće Televisa, snimana na Jukatanu, a koja se trenutno originalno prikazuje u Meksiku.

Abismo de pasión
RežijaIgnasio Alarkon
NastupajuAnhelik Bojer
David Zepeda
Altair Harabo
Zemlja porijekla Meksiko
Jezik/cišpanski
Broj epizoda161
Produkcija
Producent(i)Anheli Nesma Medina
Emitiranje
Originalni kanalTelevisa
Originalno prikazivanje23. januar 2012. – 2. septembar 2012.

Predstavlja rimejk telenovele Cañaveral de pasiones iz 1996. godine, koja je 2003. dobila i brazilsku verziju Canavial de Paixões.

U Srbiji se prikazuje na programu Prva srpska televizija pod naslovom Ponor ljubavi.

Sinopsis uredi

Ponor ljubavi je ljubavna priča koja se odvija u tradicionalonom selu Jukatan gde prati živote njenih meštana. Avgusto Kastanjon i Estefania Buvier de Kastanjon su roditelji Elise. Sa njima živi Karmina, Estefanijina sestra, koja planira beg iz sela sa Rosendom Arangom, Alfonsina, od svoje prijateljice Begonje de Tovar, seoske tračare saznaje da Estefanija planira beg sa njenim mužom, i upozorava Avgusta da pripazi na ženu. U medjuvremenu, Estefanija pokušava da nagovori Rosenda da ostavi Karminu i pobrine se za svoju porodicu.

Na dan bega Estefanija ulazi u Rosendov auto,i govori mu da ako ne krene da će svi saznati za njegovu aferu sa Karminom,ali im se dešava nesreća i oboje umiru.Zbog čega Avgusto misli da su bili ljubavnici. Godinama kasnije Avgusto se ženi sa Karminom, on nije ušao u taj brak zbog ljubavi. Sa druge strane Alfonsina šalje svog sina Damjana da studira daleko od sela, da bi ga razdvojila od Elise, kako bi sprečila da njihovo prijateljstvo preraste u ljubav. Nekoliko godina kasnije Damjan dolazi u selo sa devojkom Florensijom Landuči, koju je upoznao tokom studija u Italiji.

Paolo Landuči (Florensijin brat) dolazi sa njima u selo, i impresioniran je Elisinom lepotom. Ali pošto ga odbija odlučuje da je siluje a za saučesnika uzima njenu rodjenu tetku Karminu. Uprkos tome Elisa se zaljubljuje u Damjana i on joj uzvraća ljubav ali njihovoj ljubavi na put će stati Damjanov drug Gael koji voli Elisu još od detinjstva. Avgusto saznaje za njihovu vezu i plaši je duhom njene majke i njenog ljubavnika.

Preti joj da će ubiti Damjana ako se ne uda za Gaela, ona pristaje da se uda za Gaela kako bi spasla Damjanov život. To slama srce njene prijateljice Palome Gonzales koja je oduvek zaljubljena u Gaela. Damjan ne želi da ga ljubav svog života ostavi, pa se suprotstavlja Gaelu, ali kako bi isprečio tragediju otac Guadalupe im govori da su polubraća, jer su oboje Rosendovi sinovi. Ali uprkos tome Damjan i Elisa, će morati da prevazidju mnoge prepreke, kako bi bili srećni...

Uloge uredi

Glumac Uloga
Alehandro Kamaćo Don Avgusto Kastanjon +
Blanka Gera Alfonsina Mondragon de Arango
Anjelik Bojer Elisa Kastanjon Buvier
David Zepeda Damjan Arango Mondragon
Mark Tačer Gael Arango Navarro
Livia Brito Paloma Mendoza Gonzales
Sabine Moussier Karmina Buvier +
Ludvika Paleta Estefanija Buvier de Kastanjon +
Sesar Evora Rosendo Arango +
Altair Jarabo Florensija Landuči Cantu
Salvador Zerboni Gabino Mendoza
Euhenija Kaudro Dolores Lolita Martinez
Francisko Gatorno Braulio
Aleksis Ajala dr. Edmundo Tovar
Erik del Katiljo Lusio Elizondo
Rakel Olmedo Ramona Gonzales Veštica
Najlea Norvind Begonja de Tovar +
Armando Araiza Horacio Ramírez
Dacia Gonzales Blanca de Elizondo "Nina"/"Blanquita" +
Isaura Espinoza Mara
Serhio Majer Paolo Landuči +
Isabela Kamil Ingrid Navarro +
Alberto Ahnesi Enrike Tovar
Vanessa Arias Antonia "Toña"
Ricardo Dalmacci Guido Landuči +
Adrijano Zandehas Visente Mendoza
Jade Fraser Sabrina Tovar
Esmeralda Pimentel Kenia Jasso Navarro +
Rene Kasados otac Guadalupe Mondragon '"Lupe" +

Vanjske veze uredi