Ovo je japansko ime; porodično ime je Abe.

Abe no Seimei (安倍 晴明? 21. februar 921 – 31. oktobar 1005) bio je japanski onmyōji, odnosno stručnjak za onmyōdō u doba Heianskog perioda.[2] Osim što je bio važna historijska ličnost, stekao je legendarnu reputaciju u japanskom folkolru te se često pojavljuje kao lik u književnim djelima, stripovima i filmovima.

Abe no Seimei
Abe no Seimei ; ilustracija čiji je autorKikuchi Yōsai (菊池容斎).
ReligijaOnmyōdō
Lični/osobni detalji
Rođenje921?
 – Hram Abemonju-in Sakuraiju[1]
Smrt1005. (dob: 83–84)
Japan
Važnija mjesta
Smješten uJapan
TitulaOnmyōji
Vjerska karijera
PoložajOnmyōji – savjetnik cara za duhovno ispravno rješavanje problema.

Seimei je služio kao onmyōji za careve, odnosno izrađivao kalendare i davao savjete kako na duhovno ispravan način rješavati državne i druge probleme. Osim što se molio za dobrobit careva, bavio se i astrologijom i predviđanjem događaja. Živio je izuzetno dugo i bio lišen bolesti što su inače pogađale njegove suvremenike, a što je značajno doprinijelo vjerovanju u njegove magijske moći.

U Kjotu mu je posvećeno popularno Svetište Seimei. Željeznica stanica Abeno i distrikt se ponekad nazivaju po njemu, s obzirom da su legende njihove lokacije navele kao mjesto gdje se Abe rodio.

Fusnote uredi

  1. „Seimei Shrine”. The Tale of Genji. 2007. Pristupljeno 29. VIII 2008. 
  2. Miller, Laura. "Extreme Makeover for a Heian-era Wizard." Mechademia 3: Limits of the Human. Minneapolis: University of Minnesota Press, 2008. 33.

Vanjske veze uredi