Abe no Seimei

Ovo je japansko ime; porodično ime je Abe.
Abe no Seimei

Abe no Seimei ; ilustracija čiji je autorKikuchi Yōsai (菊池容斎).
Religija Onmyōdō
Lični/osobni detalji
Rođenje 921?
 – Hram Abemonju-in Sakuraiju[1]
Smrt 1005. (dob: 83–84)
Japan
Važnija mjesta
Smješten u Japan
Titula Onmyōji
Vjerska karijera
Položaj Onmyōji – savjetnik cara za duhovno ispravno rješavanje problema.

Abe no Seimei (安倍 晴明? 21. februar 921 – 31. oktobar 1005) bio je japanski onmyōji, odnosno stručnjak za onmyōdō u doba Heianskog perioda.[2] Osim što je bio važna historijska ličnost, stekao je legendarnu reputaciju u japanskom folkolru te se često pojavljuje kao lik u književnim djelima, stripovima i filmovima.

Seimei je služio kao onmyōji za careve, odnosno izrađivao kalendare i davao savjete kako na duhovno ispravan način rješavati državne i druge probleme. Osim što se molio za dobrobit careva, bavio se i astrologijom i predviđanjem događaja. Živio je izuzetno dugo i bio lišen bolesti što su inače pogađale njegove suvremenike, a što je značajno doprinijelo vjerovanju u njegove magijske moći.

U Kjotu mu je posvećeno popularno Svetište Seimei. Željeznica stanica Abeno i distrikt se ponekad nazivaju po njemu, s obzirom da su legende njihove lokacije navele kao mjesto gdje se Abe rodio.

FusnoteUredi

  1. „Seimei Shrine”. The Tale of Genji. 2007. http://www.taleofgenji.org/seimei.html. Pristupljeno 29. VIII 2008. 
  2. Miller, Laura. "Extreme Makeover for a Heian-era Wizard." Mechademia 3: Limits of the Human. Minneapolis: University of Minnesota Press, 2008. 33.

Vanjske vezeUredi