A Bucket of Blood

A Bucket of Blood

Judy Bamber u sceni u kojoj njen lik pozira protagonistu koga tumači Dick Miller
Režija Roger Corman
Producent Roger Corman
Scenario Charles B. Griffith
Uloge Dick Miller
Barboura Morris
Antony Carbone
Julian Burton
Ed Nelson
John Brinkley
Muzika Fred Katz
Fotografija Jacques R. Marquette
Montaža Anthony Carras
Distribucija American International Pictures
Datum(i) premijere
21. oktobar 1959 (1959-10-21)
Trajanje 66 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 50.000 $[1]

A Bucket of Blood (sh. Vedro krvi) je američka crno-bijela horor filmska komedija snimljena 1959. u režiji Rogera Cormana, poznat kao jedno od najpopularnijih ostvarenja u njegovoj filmografiji, kao i po tome što uživa kult status.

Scenario je napisao Charles B. Griffith, djelomično inspiriran starim hollywoodskim horor filmom Mystery of the Wax Museum iz 1933. godine, a djelomično vlastitim promatranjem tadašnje beatničke supkulture u Južnoj Kaliforniji. Protagonist, čiji lik tumači Dick Miller, je Walter Paisley, skromni konobar u lokalu u kome se okupljaju beatnici i boemi, a koje pokušava impresionirati vlastitim umjetničkim djelima. Radnja prikazuje kako mu bizarna nesreća da ideju da počne ubijati ljude kako bi njihova trupla koristio za izradu skulptura.

Kao i većina Cormanovih filmova iz tog doba, A Bucket of Blood je produciran sa izuzetno niskim budžetom i u roku od samo pet dana, pri čemu su korišteni setovi i rekviziti njegovog prethodnog filma Diary of a High School Bride. Film je napravljen po narudžbi studija American International Pictures (AIP) koji je htio "redovni" horor film, ali je na Griffithovu ideju prepravljen u satiričku crnu komediju. Iako se Dick Miller u kasnijim intervjuima žalio na nizak budžet zbog kojih nisu mogli realizirati sve Cormanove zamisli, atmosfera na setu je bila izuzetno ugodna. AIP je na kraju agresivno i uspješno promovirao film, inzistirajući na crnom humoru kao glavnoj atrakciji. Corman je, ohrabren sa tim uspjehom, ponovno surađivao sa Griffithom na novoj horor-komediji Little Shop of Horrors, koja će također dobiti kult status, a Miller je također postao čest suradnik, kao i čest tumač karakternih uloga u hororima i komedijama, gdje je njegov lik također nosio ime "Walter Paisley".

A Bucket of Blood je kasnijim historičarima filma postao zanimljiv i po tome što je djelomično pomakao dotadašnje granice golotinje na filmskom ekranu zahvaljujući sceni u kojoj jedan od ženskih modela glavnom junaku pozira za njegov akt; iako prilično čedna za današnje standarde (s obzirom da su "problematični" anatomski detalji "strateški" zakljoneni), ona je zbog tadašnjeg strogog cenzorskog kodeksa bila nezamisliva za film velikog hollywoodskog studija, ali ga je Corman kao nezavisni sineast mogao koristiti, a čiji će primjer vrlo brzo početi koristiti i druge njegove kolege.

Godine 1995. je snimljen istoimeni remake u obliku TV-filma prikazanog na programu kablovskog kanala Showtime.

IzvoriUredi

  1. Corman, Roger; Jerome, Jim. How I Made a Hundred Movies in Hollywood and Never Lost a Dime. Da Capo Press. str. 61–62. ISBN 0-306-80874-9. 

Vanjske vezeUredi