2 Fast 2 Furious

Američki akcijski film iz 2003 godine
2 Fast 2 Furious
(Prebrzi i prežestoki)
(Paklene ulice 2)

automobil Toyota Supra MKIV korišten u filmu
Režija John Singleton
Producent Neal H. Moritz
Scenario Michael Brandt
Derek Haas

sinopsis: Gary Scott Thompson
Uloge Paul Walker
Tyrese Gibson
Eva Mendes
Cole Hauser
Ludacris
Muzika David Arnold
Fotografija Matthew F. Leonetti
Montaža Bruce Cannon
Dallas Puett
Distribucija Universal Pictures
Datum(i) premijere
6. jun 2003 (2003-06-06)
Trajanje 107 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 75.000,000 USD
Web stranica http://www.imdb.com/title/tt0322259/
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

The Fast and the Furious (2001) The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2004)

2 Fast 2 Furious (hrv. Prebrzi i prežestoki, srp. Paklene ulice 2/Паклене улице 2) je američki akcijski film redatelja Johna Singletona iz 2003. godine, nastavak filma iz 2001. Glavne uloge tumače Paul Walker, Tyrese Gibson, Eva Mendes, Cole Hauser, Devon Aoki i Chris "Ludacris" Bridges. To je jedini film iz serijala u kojem ne glumi Vin Diesel, ali se spominje njegov lik Dominic Torreto.

Film je u SAD-u premijerno prikazan 6. juna 2003. i u prvom vikendu prikazivanja zaradio je 50.472.480 USD, a do 21. septembra ukupno je zaradio 127.083.765 USD.[1]

RadnjaUredi

Bivši policijski detektiv Brian O'Conner (Paul Walker) napustio je Los Angeles zbog ometanja istrage zbog čega je postao odmetnik od zakona. Odselio se u Miami gdje zarađuje sudjelujući u uličnim utrkama koje organizira njegov prijatelj Tej (Ludacris). Uhićen je u suradnji policije i porezne agentice Monice Fuentes (Eva Mendes), te mu je ponuđena amnestija ukoliko prihvati tajni zadatak infiltriranja u redove narko-bossa Cartera Veronea (Cole Hauser) koji koristi ilegalne automobilske utrke za pranje novca. Brian prihvača zadatak pod uvjetom da mu dopuste da za partnera uzme svog nekadašnjeg prijatelja Romana Pearcea (Tyrese Gibson).

Glavne ulogeUredi

  • Paul Walker - Brian O'Conner; bivši losangeleski policajac koji je postao bjegunac pred zakonom nakon što je pustio Dominica Torreta; sada živi u Miamiju.
  • Tyrese Gibson - Roman "Rome" Pearce; Brianov prijatelj iz djetinjstva koji je u kućnom pritvoru nakon što je pušten iz zatvora zbog nedjela za koje još krivi Briana.
  • Eva Mendes - Monica Fuentes; carinska agentica koja je na tajnom zadatku kao pomoćnica Cartera Veronea.
  • Cole Hauser - Carter Verone; nemilosrdni argentinski narko-boss u čiji se organizaciju infiltriraju Monica, Brian i Roman.
  • Ludacris - Tej Parker; bivši ulični vozač i Brianov prijatelj. Organizira ulične utrke na kojima Brian često sudjeluje i pobjeđuje.

BilješkeUredi

Vanjske povezniceUredi