Павел Буре (часовник)

Фирма Павел Буре је почела са ручном производњом сатова 1815. у Санкт Петербургу. Фирму је основао Карл Буре. Ускоро се Карлов син Павел интензивније почео бавити производњом сатова у очевој фабрици те је фирму успешно преузима у своје руке. Павел Карлович Буре је у 1874. стекао велики фабрику сатова у једном од центра индустрије сатова - Ле Лоцле у Швајцарској. Године 1899. после смрти Карла Буре-а, компанија Павел Буре добија титулу "Службеног добављача царског двора." Павел Буре је од 1887. до 1917. за канцеларију његовог краљевског величанства купио око 15 000 сатова. Више од 80% је са "Павел Буре" логотип. Како Буре није имао наследника, након његове смрти компанија је продана Швајцарцу Жан-Жорж Пфунду и Французу Пол Жирару.

Павел Буре
Tip
Osnovana 1815
OsnivačКарл Буре
Sjedište Санкт Петербург, Русија
ProizvodiЧасовник

Продаја је била огромна и изузетно конкурентна. Много веће компаније, каква је била, рецимо, Омега, нису могле да се такмиче са брендом Павел Буре. Ова фирма је имала изузетно способан и агресиван маркетинг. Најнижа цијена њиховог сада била је само 2 рубље. Међјутим, било је ту сатова који су били од злата и сребра, и били су много скупљи. Таков формирање и такав однос квалитета и цијена сатова, изгледа да је обезбеђивао такву реализацију у продаји. Магична формула маркетинга фирме била је оријентација на висок, елитни статус купца, али, истовремнео и на широк број купаца. Ту је негдје и била тајна њиховог успјеха.

Павел Буре сатови су били почаствовани и многобројним призанњима и највишим наградама на националним и међународним изложбама, укључујући и свјетске изложбе у Паризу (1889-сребро, 1900 - злато).

Социјалистичка Револуција 1917. ставила је тачку на пословање фирме у Русији, али вријеме није зауставило сатове. ( Постојао је зидни сат Павел Бухре у канцеларији Владимира Илича Лењина у Кремљу. Јосиф Висарјонович Стаљин и Никита Хрушчов своје вријеме мјере џепном верзијом овог сата.)

Треба напоменути, да је Павел Буре, чувени руски хокејаш, који је потомак часовничара Буреа, одлучио да оживи пословање часовничарства његових великих предходника. Паул Бухре сатови су обновњени и праве се класичним стилом Паул Буреа.