Jelena Tomašević

(Preusmjereno sa stranice Јелена Томашевић)

Jelena Tomašević (Negotin, 1. novembra 1983.), je srpska pevačica koja je predstavljala zemlju domaćina- Srbiju na Eurosongu 2008. u Beogradu.

Jelena Tomašević
Јелена Томашевић
Jelena na Beoviziji 2008.
Lični podaci
Datum rođenja1. novembra 1983.
Mjesto rođenjaSrbija Kragujevac, Srbija,
Zanimanjepjevačica
Ostalo
NagradeBeovizija 2005. - 1. mjesto
Beovizija 2008. - 1. mjesto
Službene stranicetomasevicjelena.com/

Biografija uredi

Rođena je u Negotinu 1983. godine, brzo se sa roditeljima preseljava u Kragujevac, gde je završila osnovnu školu i Matematičku gimnaziju. Kao dete, učestvovala je i pobeđivala na mnogim dečjim festivalima i pevala u KUD-u Abrašević, u kojem je proglašena za najboljeg vokalnog solistu. U medijima se prvi put pojavljuje kao učesnica u muzičkom kvizu 3K-Dur gde i pobeđuje. Pevala je prateće vokale Vladu Georgievu i bila gost na albumu grupe Biber, otpevavši pesme "Gde si bilo jare moje", "Čije je ono devojče", "Gipsy part one" i "Gipsy part two". Veliki značaj za njenu karijeru predstavljala je saradnja sa Željkom Joksimovićem.

Na Beoviziji 2005. je osvojila prvo mesto, a na Evropesmi osvojila je drugo mjesto, iza prvoplasirane grupe No Name. Naime, crnogorski članovi žirija nisu uputili ni jedan bod ovoj pevačici. Na takmičenje OGAE Second Chance na kojem učestvuju drugoplasirani takmičari s nacionalnih izbora, Jelena Tomašević je s pesmom Jutro osvojila drugo mesto.

Pobedila je na Beoviziji 2008. sa pesmom Oro Željka Joksimovića na tekst Dejana Ivanovića, s kojom je osvojila 6. mesto na Eurosongu 24. maja 2008. godine u Beogradu.

Kao već poznata pevačica održava mnogobrojne solističke koncerte širom Srbije i susednih država. Tako je svojim koncertom otvorila 41. Praznik Mimoze u Herceg-Novom 5. februara 2010.