ЖАRА
Režija Rezo Gigineišvili
Producent Fjodor Bondarčuk
Aleksandar Rodnjanjski
Dmitrij Rudovski
Scenario Rezo Gigineišvili
Uloge Aleksej Čadov
Artur Smoljaninov
Konstantin Krjukov
Timur Junusov
Agnija Ditkovskite
Olga Bolbuh
Mihail Porečenkov
Muzika Dato Evgenidze
Fotografija Maksim Osadčij
Montaža Igor Litoninski
Distribucija Art Pictures Studio
Channel STS
Datum(i) premijere
28. decembar 2006 (2006-12-28)
Trajanje 95 min.
Zemlja  Rusija
Jezik ruski
Budžet 5,550.000 US$[1]
Bruto prihod 15,710.000 US$ (Rusija)[1]

Vrućina (ruski: Жара, ispisan kao "ЖАRА"[3]) je ruska filmska komedija snimljena 2006. godine u režiji Reze Giginešvilija. Predstavlja svojevrsni remake popularnog sovjetskog filma Šetam po Moskvi iz 1963. godine. Radnja se događa u suvremenoj Moskvi tokom nekoliko vrućih ljetnih dana, a protagonist, koga tumači Aleksej Čadov, je mladić koji se vraća u Moskvu nakon trogodišnjeg služenja vojnog roka u Crnomorskoj floti te zajedno sa nekoliko prijatelja upada u niz peripetija.

Film je producirao Fjodor Bondarčuk koji je inzistirao da mlade protagoniste, koji pripadaju različitim društvenim slojevima i etničkim grupama, tumače isti glumci kao u njegovom ranijem i mnogo poznatijem ratnom filmu Deveta četa. Film je bio jedan od najskupljih u historiji post-komunističke Rusije, iako je samo manji dio budžeta otišao na snimanje; tri puta je veći iznos potrošen na marketing. Kritike su bile porazne, ali je Žara svejedno postigla komercijalni uspjeh.

Čadov i litvanska glumica Agnija Ditkovskite, koja tumači djevojku koju upozna tokom radnje, su na setu započeli ljubavnu vezu koja je kasnije okrunjena brakom.

NapomeneUredi

IzvoriUredi

  1. 1,0 1,1 „Gross revenue: Heat. KinoPoisk. http://www.kinopoisk.ru/level/85/film/271732/. Pristupljeno 12. III 2009. 
  2. „Interview with Rezo Gigineishvili” (ruski). Time Out Moscow № 51. 25–31. XII 2006. http://www.timeout.ru/journal/feature/935/. 
  3. Zamjena ćirilićnog slova Р u latinično R je namjerno napravljena u reklamne svrhe, a što je potvrdio Rezo Gigineišili.[2]

Vanjske vezeUredi