Vrućina (ruski: Жара, ispisan kao "ЖАRА"[3]) je ruska filmska komedija snimljena 2006. godine u režiji Reze Giginešvilija. Predstavlja svojevrsni remake popularnog sovjetskog filma Šetam po Moskvi iz 1963. godine. Radnja se događa u suvremenoj Moskvi tokom nekoliko vrućih ljetnih dana, a protagonist, koga tumači Aleksej Čadov, je mladić koji se vraća u Moskvu nakon trogodišnjeg služenja vojnog roka u Crnomorskoj floti te zajedno sa nekoliko prijatelja upada u niz peripetija.

ЖАRА
RežijaRezo Gigineišvili
ProducentFjodor Bondarčuk
Aleksandar Rodnjanjski
Dmitrij Rudovski
ScenarioRezo Gigineišvili
UlogeAleksej Čadov
Artur Smoljaninov
Konstantin Krjukov
Timur Junusov
Agnija Ditkovskite
Olga Bolbuh
Mihail Porečenkov
MuzikaDato Evgenidze
FotografijaMaksim Osadčij
MontažaIgor Litoninski
DistribucijaArt Pictures Studio
Channel STS
Datum(i) premijere
28. 12. 2006 (2006-12-28)
Trajanje95 min.
Zemlja Rusija
Jezikruski
Budžet5,550.000 US$[1]
Bruto prihod15,710.000 US$ (Rusija)[1]

Film je producirao Fjodor Bondarčuk koji je inzistirao da mlade protagoniste, koji pripadaju različitim društvenim slojevima i etničkim grupama, tumače isti glumci kao u njegovom ranijem i mnogo poznatijem ratnom filmu Deveta četa. Film je bio jedan od najskupljih u historiji post-komunističke Rusije, iako je samo manji dio budžeta otišao na snimanje; tri puta je veći iznos potrošen na marketing. Kritike su bile porazne, ali je Žara svejedno postigla komercijalni uspjeh.

Čadov i litvanska glumica Agnija Ditkovskite, koja tumači djevojku koju upozna tokom radnje, su na setu započeli ljubavnu vezu koja je kasnije okrunjena brakom.

Napomene uredi

Izvori uredi

  1. 1,0 1,1 „Gross revenue: Heat. KinoPoisk. Pristupljeno 12. III 2009. 
  2. „Interview with Rezo Gigineishvili” (ruski). Time Out Moscow № 51. 25–31. XII 2006. 
  3. Zamjena ćirilićnog slova Р u latinično R je namjerno napravljena u reklamne svrhe, a što je potvrdio Rezo Gigineišili.[2]

Vanjske veze uredi