Otvori glavni meni
Šandrovac
Osnovni podaci
Županija Bjelovarsko-bilogorska
Stanovništvo
Stanovništvo ((2001/2011)) 2.095
Geografija
Koordinate 45°55′N 17°01′E / 45.91°N 17.02°E / 45.91; 17.02
Šandrovac is located in Hrvatske
Šandrovac
Šandrovac
Šandrovac (Hrvatske)
Ostali podaci


Koordinate: 45° 54′ 36" SGŠ, 17° 01′ 12" IGD

Šandrovac je općina u Hrvatskoj, koja se nalazi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

ZemljopisUredi

Šandrovac se smjestio uzduž vrhova Bilogore. U Šandrovcu se nalazi i najveći vrh Bilogore, a to je Vis 312 m. S Visa se za lijepa vremena može vidjeti dio Podravine i susjedna Mađarska.

StanovništvoUredi

UpravaUredi

Čast načelnika općine Šandrovac već je nekoliko puta zaredom pripala Josipu Dekaliću, čiju funkciju i trenutno obnaša kao i funkciju predsjednika općinskog vijeća, dok je zamjenik načelnika Stjepan Grošić.

PovijestUredi

GospodarstvoUredi

Slavni ljudiUredi

Spomenici i znamenitostiUredi

ObrazovanjeUredi

U samom centru Šandrovca smještena je osnovna škola. Nju pohađaju učenici općine Šandrovac od prvog do četvrtog razreda.

KulturaUredi

Za kulturna i društvena zbivanja na području općine brine se kulturno-umjetničko društvo Šandrovac. Društvo redovito organizira susrete na kojima sudjeluju kako gosti iz Republike Hrvatske tako i gosti iz susjednih nam zemalja. Svoje umijeće i kulturnu baštinu mogli su vidjeti stanovnici raznih krajeva lijepe naše.

KUD Šandrovac se može pohvaliti bogatom kulturnom baštinom koja se već godinama prenosi iz koljena na koljeno. Unutar društva djeluje tamburaška, plesna i dramska skupina te mažoretkinje. Društvo broji oko 60-tak aktivnih članova svih uzrasta.

SportUredi

Ostale udrugeUredi

Na području općine šandrovac postoje

Vanjske vezeUredi