Šablon:JD-umjetnost



   Ovo je vjerna, fotografska reprodukcija dvodimenzionalnog umjetničkog djela koje je u javnom vlasništvu u Sjedinjenim Državama, Australiji, Europskoj uniji i u onim zemljema u kojima autorska prava ističu 70 godina nakon smrti autora. Autorska prava nad tim djelima su istekla.

Napomena: Neke države imaju rokove isteka autorskih prava koji su duži od 70 godina: Meksiko - 100 godina; Kolumbija - 80 godina; Sveti Vincent i Grenadini, Gvatemala i Samoa - 75 godina; Ruska Federacija - 74 godine za neke autore. Djela iz tih zemalja tako nisu u javnom vlasništvu sukladno ovom pravilu, posebice jer jedan dio navedenih zemalja ne primjenjuje pravilo kraćeg roka. Obala Bjelokosti ima opći rok od 99 godina, a Honduras od 75 godina, ali te zemlje primjenjuju pravilo kraćeg roka.


S obzirom da navedeni šablon može dovesti do nedovoljnog i neprikladnog označavanja statusa autorskih prava, treba izbjegavati njegovo samostalno korištenje bez drugog šablona koji bi pobliže i prikladnije ilustrirao stanje autorskih prava. Sve datoteke koje u roku od pet dana od postavljanja ovog šablona ne zadovoljavaju navedeni kriterij bit će brisane.