Čista ljubav (televizijska serija)

Čista ljubav hrvatska je telenovela snimana od proljeća 2017. do ožujka 2018. godine u produkciji televizije Nova, a u emitiranju je od 10. rujna 2017. godine. Autor serije je Nataša Buljan, koja je prethodno sudjelovala u stvaranju telenovele Prava žena. Režirali su je Josip Žuvan, Tanja Golić, David Kapac i Zoran Margetić. Snimana je u Zagrebu, Karlovcu i Jastrebarskom. Čista ljubav je ubrzo prikupila brojne simpatije kako u Hrvatskoj, tako i u regionu, te je trenutačno najgledanija dramska serija na ovih prostorima. U Hrvatskoj trenutno bilježi rekordnu gledanost od oko 767 tisuća gledatelja, što je 43,6% udjela u gledanosti [1]. Sličnu gledanost bilježi i u okolnim državama, gdje se također uspješno emitira.

Čista ljubav
Čista ljubav (televizijska serija)
Momčilo Otašević, Tara Rosandić i Janko Popović Volarić u TV seriji "Čista ljubav"
Čista ljubav
Format telenovela
Autor Nataša Buljan
Redatelj Josip Žuvan
Tanja Golić
David Kapac
Zoran Margetić
Glazba Tomislav Babić
Uvodna glazba Boris Novković - Čista ljubav
Glumci Janko Popović Volarić
Tara Rosandić
Momčilo Otašević
Država podrijetla Hrvatska
Jezik hrvatski
Broj epizoda 173
Broj sezona 1
Produkcija
Producent Sanja Tucman
Izvršni producent(i) Dario Pleić
Lokacija Zagreb
Karlovac
Jastrebarsko
Trajanje epizode 45-50 minuta
Emitiranje
TV kuća Nova TV
U Hrvatskoj Nova TV
U Srbiji Prva TV
Ostale kuće
popis ostalih kuća
Emitiranje 10. rujna 2017. – 14. lipnja 2018.
Vanjske poveznice
Službene web stranice
Članak o seriji na IMDb-u

Radnja uredi

U centru radnje je odlikovani policajac i odnedavno samohrani otac Tomo Vitez (Janko Popović Volarić, ranije Ivan Herceg). Supruga Helena (Martina Čvek) napustila je Tomu i njihovu šestogodišnju kćer Mašu (Dora Arar). Otišla je u Njemačku zaraditi za obitelj, no šalje Tomi pismo kako se zaljubila u svog šefa, te kako se ne vraća.

Tomu je jako odredilo odrastanje u sirotištu pored malog mjesta - Vrhovca. On i starija sestra Branka (Olga Pakalović) nakon fatalne prometne nesreće rano ostaju bez roditelja i završavaju u Domu. Tomo tad ima 6 godina, a Branka 10 godina. Tamo zatiču Tominog vršnjaka Ranka (Momčilo Otašević), koji je kao novorođenče ostavljen pred vratima Doma, nepoznatih roditelja. Ranko i Tomo su bili prijatelji u sirotištu do ključnog momenta kada je između njih došlo do raskola - Ranko misli da je zbog Tome završio u popravnom domu što nije istina, a Tomo nije imao prilike objasniti se. Tomi pomaže što ima pomoć najbogatije žene iz mjesta, Edite (Ksenija Pajić), poslodavke njegovih pokojnih roditelja koja krije da je bila ljubavnica njegovog oca i da je djelom kriva za nesreću. Istinu o Editi i njihovom ocu jedino zna Branka, koja to krije od Tome. Ranko nema nikoga i ništa, osim stigme neželjenog, ničijeg djeteta. Tomo rano odlazi iz mjesta u Zagreb na policijsku Akademiju, a Ranko ostaje u mjestu kao sitni, ali opasan delikvent.

U trenutku kad upoznajemo Tomu, to je daleka prošlost. Tomo je opet na životnom dnu dok je Ranko na vrhuncu, vrlo uspješan poduzetnik pred ženidbom. Zapravo, Ranko je kriminalac, tj. mafijaš. Najimućniji je čovjek u mjestu. Ranko je sada poduzetnik i vlasnik caffe bara Fenix, nekadašnjeg Casina As koji je bio maska za bordel. Tomi je smješteno i proglašen je za kriminalca. Tomo je otpušten, te je primoran vratiti se u Vrhovac, gdje postaje smetlar. Ranko se od prvog momenta želi rešiti Tome. Kada Tomo to najmanje bude očekivao dogodit će mu se ljubav - Rankova zaručnica Sonja (Tara Rosandić). Iako su se Sonja i Tomo posvađali pri prvom susretu, ubrzo se zaljubljuju.

Sonja je teta u vrtiću, iako je završila medicinu i želi biti medicinska sestra. S obzirom da Ranko pred Sonjom glumi iskrenog, poštenog i vjernog muškarca, Sonja ni ne sluti kakve je Ranko zapravo naravi. Pored Sonje, Ranko ima i ljubavnicu Snježanu (Nives Celzijus). Snježana je njegova poslovna partnerica koja se za njega s vremenom vezala i iskreno se zaljubila, te ne podnosi Sonju. Ranko ne mari za njene osjećaje, već je njegov cilj oženiti Sonju.

Uz teško bolesnu majku Jasnu (Sanja Vejnović), Sonja ima i mlađeg brata Vladu (Marko Petrić), te oca Milana (Saša Anočić). Milan je Rankov knjigovođa. Ranko ga je spasao davši mu posao bez kog je Milan ostao. Jedini zna istinu o Ranku, no boji ga se, te ipak tera Sonju udati se za njega. Vlado također radi za Ranka i fasciniran je njime, ne znajući istinu o tome tko je čovjek zvani Ranko. Jasna je ozbiljno bolesna - često se gubi u vrijemenu i prostoru, ne prepoznaje djecu, muža i kasnije se konstatuje da ima tumor na mozgu. Cijela obitelj vrši pritisak na Sonju da se napokon skrasi sa Rankom, svatko iz svojih razloga. Kad Sonja shvati kako njezina obitelj ne samo da ovisi o Ranku, već da je i u opasnosti od njega, pristaje na udaju iz straha i osjećaja dužnosti, u iluziji da voli Ranka. Međutim, njezino srce ipak pripada netkom drugom - Tomi.

Uloge uredi

Glavne uloge uredi

Glumac Uloga Opis
Ivan Herceg Tomo Vitez Tomo Vitez glavni je lik Čiste ljubavi. Tomu je jako odredilo odrastanje u sirotištu pored malog mjesta. On i starija sestra Branka nakon fatalne prometne nesreće rano ostaju bez roditelja i završavaju u Domu. Tomo tad ima 6 godina, a Branka 10 godina. Tamo zatiču Tominog vršnjaka Ranka, koji je kao novorođenče ostavljen pred vratima Doma, nepoznatih roditelja. Ranko i Tomo su bili prijatelji u sirotištu do ključnog momenta kada je između njih došlo do raskola (Ranko misli da je zbog Tome završio u popravnom domu što nije istina, a Tomo nije imao prilike objasniti se). Tomi pomaže što ima pomoć najbogatije žene iz mjesta, Edite, poslodavke njegovih pokojnih roditelja koja krije da je bila ljubavnica njegovog oca i da je delom kriva za nesreću. Ranko nema nikoga i ništa, osim stigme neželjenog, ničijeg djeteta. Tomo rano odlazi iz mjesta u Zagreb na policijsku Akademiju, a Ranko ostaje u mjestu kao sitni, ali opasan delikvent. U trenutku kad upoznajemo Tomu, to je daleka prošlost. Tomo je opet na životnom dnu dok je Ranko na vrhuncu, vrlo uspješan poduzetnik pred ženidbom. Zapravo, Ranko je kriminalac, tj. mafijaš. Najimućniji je čovjek u mjestu. Tomi je smešteno i proglašen je za kriminalca. Danas je Tomo samohrani otac djevojčice Maše dok ih je njezina majka Helena ostavila. Ranko se od prvog momenta želi rešiti Tome. Kada Tomo to najmanje bude očekivao dogodit će mu se ljubav - Rankova zaručnica Sonja. Iako su se Sonja i Tomo posvađali pri prvom susret, ubrzo se zaljubljuju i Sonja ostavlja Ranka. Nove nevolje Tomi stvara povratak supruge Helene, po Rankovom nalogu, koja želi Mašu za sebe.
Janko Popović Volarić
Tara Rosandić Sonja Lončar Sonja Lončar je bila natprosječno bistro, veselo, odlučno i jako tvrdoglavo dijete s namjerama i dobrim šansama da osvoji svijet. Dok nije morala naglo odrasti i zatomiti sebe. Najprije je na njezin život utjecao gubitak posla oca Milana i velika obiteljska neimaština, zatim teška bolest majke Jasne (kasnije se utvrđuje da je to tumor na mozgu) i briga za nju i mlađeg brata. Sonja svoju obitelj voli i nije svjesna da se za njih konstantno žrtvuje. U trenutku kad je upoznajemo Sonja je u velikoj životnoj dilemi. Pred udajom je za Ranka i koleba se. Volontira kao teta u vrtiću sa prijateljicom Dinom, iako želi biti medicinska sestra. Počinje (vrlo) polako osvještavati da je s njim iz osjećaja dužnosti, a ne ljubavi kao i kakav je i tko je Ranko zapravo. To će za Sonju biti dugotrajan i bolan proces pun suočavanja s izdajama bliskih ljudi, pritiscima, vlastitim zabludama i jakim osjećajem krivnje. Sonja se odlučuje i ostavlja Ranka. Nakon što Jasna mora ići na operaciju mozga Ranko se ponudi dati novac, no pod uslovom da se Sonja uda za njega. Sonja na to pristaje, ostavljajući Tomu. Nakon pucnjave na vjenčanju Sonja je ozljeđena i Ranko ne pušta nikome vidjeti ju, pa čak ni njezinoj obitelji. Tomo spašava Sonju zatočeništva i počinju zajednički život.
Momčilo Otašević Ranko Novak Ranko Novak je za razliku od Tome, koji je ipak imao sestru i Editu, Ranko nije imao ništa, osim sramote, zavisti, gorčine i vjere u sebe. Odgajajući sam sebe i snalazeći se u teškim uvjetima, odmalena je pokazivao snažnu volju i iznimnu inteligenciju. Uz pomoć poslovne partnerice i usputne ljubavnice Snježane stvara poslovno carstvo. Poduzetnik, lokalni moćnik, vlasnik casina As, koji je donedavno bio i bordel te poprište mnogih mutnih poslova i dogovora. U trenutku kad upoznajemo Ranka, priča s prostitucijom je završena, on želi legalizirati svoje poslove. Ranko je pred ženidbom sa Sonjom i ostvarenjem jako velikog poslovnog plana. Konačno će postati ugledan građanin, elita. Više mu ne trebaju šverc i prostitucija, a i misli da je bilo krajnje vrijeme da se iz toga (nekažnjeno) izvuče. Kupuje i najljepšu i najveću kuću u kraju - vilu bogate, ali nesretne udovice Edite - ne znajući da zapravo pregovara s majkom i cjenka se oko vlastite djedovine. Planovi mu padaju u vodu ponovnim susretom sa Tomom.
Ksenija Pajić Edita Leskovar Edita Leskovar se, dok se Tomo s kćeri nije iz Zagreba vratio u kućicu na rubu Editinog imanja, teško borila s prazninom. Nemajući razloga za ostanak u mjestu, kuću i imanje je odlučila prodati Ranku i starost proživjeti putujući. Međutim kad se Tomo vrati, Edita se naglo predomisli i time opasno poremeti Ranku planove, koji odmalena sanja da živi u najljepšoj kući u mjestu i time pokaže svima da je uspio. Usamljena Edita se jako angažira oko Tome i Maše, što Tomo prima suzdržano, ali sa simpatijama. Međutim, Tomina sestra Branka ne podnosi Editu i ne želi ni živjeti u kućici koju im je Edita darovala nakon prerane smrti njihovih roditelja, radnika na imanju Editinog pokojnog muža. Tomo ne razumije sestrine motive, niti mu ih Branka želi reći. Edita je zapravo bila ljubavnica njihovog oca Damira. Zbog toga su se Tomini i Brankini roditelji Damir i Marija često svađali, a i poginuli. Editi je Damir bio ljubav života, a ujedno i najveća bol. Ubrzo upoznaje Tominog kolegu Zdenka zvanog Profesor, u kojeg se zaljubljuje i s kim kreće živjeti. Kasnije, saznaje kako je njezin sin zapravo živ i da je u pitanju Ranko. Edita se želi zbližiti s Rankom, međutim on ju ne prihvata kao majku. Ipak ne odustaje.
Nives Celzijus Snježana Mamić Snježana Mamić sebe prezentira kao uspješnu, emancipiranu poslovnu ženu dok je zapravo vodila bordel i Rankova je desna ruka i ljubavnica. Nakon niza godina prostitucije, Ranka je upoznala kao mladića i brzo shvatila da je sposoban te da joj može pomoći da se osamostali i proširi "posao". Ranko je tako od njezina pomoćnika i zaštitara ubrzo stasao u samostalnog kriminalca. Vremenom su posao proširili i zamijenili mjesta kao i omjere snaga. Snježana prirodno nije zadovoljna Rankovom dominacijom, ali je prihvaća i čeka svoj trenutak. Izrazito ne voli Sonju, na koju je na jedan način i ljubomorna. Ide joj na živce što je ona morala za sve krvavo boriti i teško steći dok se "mutavoj" kako zove Sonju iza leđa sve servira na dlanu - i muž i pare i još je se štiti od stvarnosti. Osjeća da Ranko misli da je Sonja bolja od njih i to je duboko vrijeđa. Svađa sa Asjom, nekadašnjom prostitutkom u Rankovom i njenom bordelu rezultira njihovim naguravanjem smrtonosnim po Asju. Snježana je imala plan da ona i Ranko prikažu da je Sonjin brat Vlado zapravo Asjin ubojica, ali je Ranko u početku dvojio po tom pitanju. Kada je Milan dao Vladi lažni alibi, Snježana je falsificirala Asjino oproštajno pismo tako da je njena smrt prikazana kao samoubojstvo. Sprijateljuje se sa Asjinom sestrom Eminom koja joj je podrška u trenutku kada saznaje da čeka Rankovo dijete. Snježana se nadala obiteljskom životu sa Rankom i njihovim djetetom, a te nade su dodatno podgrijane vjenčanjem sa Rankom. Kada sazna da je to vjenčanje bilo lažno, tj. da je Ranko potplatio matičara da ga ne provuče kroz knjige, posvađa se sa Rankom i skače u provaliju iz koje je spašava Rus. Ranko misli da je Snježana mrtva. Našla je utočište kod Dominika, Rankovog prijatelja.
Dora Arar Marija "Maša" Vitez Maša Vitez je Tomina i Helenina šestogodišnja kći, punim imenom Marija. Brankina obožavana nećakinja. Ime je dobila po odavno pokojnoj baki, Tominoj i Brankinoj majci, ali nitko je tako ne zove, osim Tome kad ga jako naljuti, što je vrlo rijetko. Maša je vesela, bistra i maštovita djevojčica. Vrlo je živahna i fizički spretna. Nažalost, u poduhvatima je često spriječe teški napadi astme. Kratkotrajno, jer se nakon svakog povratka iz bolnice Maša vrati s još boljim planovima za budućnost. Maša je često tužna jer joj majka Helena nije tu, a Tomo joj ne želi rijeći istinu. Kada čuje razgovor Tome i Edite oko Heleninog napuštanja obitelji bježi. Ranko je spašava. Kasnije je Tomo odlučuje upisati u vrtić. Međutim, Dina mu govori kako je sve puno, isključivo zbog toga što je "kriminalac". Maša čuje Dinin komentar i rasplače se. Kasnije je sve riješeno i Maša odlazi u vrtić gdje upoznaje Pavića i postaju najbolji prijatelji. Maša je izuzetno sretna Heleninim iznenadnim dolaskom i svađa se sa ocem Tomom kada on odlučuje izbaciti Helenu. Maša slijepo izvršava Helenine želje. Helena želi da otme Mašu Tomi, te je nagovara da glumi asmatične napade kas se svađaju, da pobjegne sa njom, ali to su sve "njihove male tajne". Nakon što se Tomo i Helena pokazuju kao loši roditelji, socijalna radnica ju smešta u Dom.
Olga Pakalović Branka Vitez Branka Vitez je jedra, bucmasta, širokog osmijeha, grlenog smijeha, ljepuškasta i okretna. Bez puno šminke, jednostavnog, ali dopadljivog stila. Simpatična. Tomina starija sestra, frizerka. Jako vezana uz brata, obožava nećakinju Mašu. Vrijedno radi u svom salonu i sanja da ima veliki centar za uljepšavanje. Nema dečka, ali to je nimalo ne zabrinjava, ne vidi preveliku sreću u udaji. A i ne da joj se treptati okicama i praviti bedasta - njezine riječi. Odgovara joj biti samostalna i želi biti poslovno uspješna. Kad se Tomo vrati u mjesto, bez posla, žene i s malom kćeri, Branka mu u svemu pomaže, gotovo se useli k njima. Imaju fantastičan odnos pun ljubavi i poštovanja, u kojem Branka ponekad, iz navike, zauzima majčinsku poziciju. Krije od Tome istinu o nesreći njihovih roditelja. Branka se zbližava s Blažom, ali s Hrvojem doživljava pravu ljubav, što nervira Blaža. Kasnije joj Ranko otima frizeraj kako bi napakostio Tomi. Iako govori kako ne želi imati išta s Blažom, postaje ljubomorna kad on izlazi s Dinom. Gogina je cimerica.
Sanja Vejnović Jasna Lončar Jasna Lončar je Sonjina i Vladina bolesna majka. Milanova je supruga. Jasna je svoj život posvetila obitelji. Suprug Milan joj je bio prva ljubav i ostao jedini muškarac u njezinu životu, a kćer Sonja i puno mlađi Vlado su joj bili izvor radosti i jedina briga i odgovornost. Kada je Milan u ratu ostao bez posla, ona mu je bila podrška i šila je da pomogne obitelji. Sa Sonjom ima složen odnos, pun ljubavi, ali i trzavica, zbog majčinih velikih očekivanja, konzervativnih te pomalo tvrdih stavova. Dok joj je Vlado mezimac i s njim ima topliji odnos. Od njega kao muškarca očekuje manje nego od Sonje, što se posljedično čini kao veća privrženost. Bolesna je, često ne može prepoznati djecu i supruga, gubi se, a jednom je čak pokušala i ubiti Sonju. Kasnije se utvrđuje kako ima tumor na mozgu i kako mora ići na operaciju. Operaciju plaća Ranko i zauzvrat traži da se Sonja uda za njega, iako je ona prije toga već prekinula s njim. Nakon što saznaje kakve je sve stvari Milan radio za Ranka i kako je terao njihovu kćer da se uda za kriminalca otvoreno mu govori kako ne želi više imati ikakve veze s njim i da je zaboravi. Nakon što im Ranko otima kuću, odlazi kod Edite. Oprašta Milanu nakon njegove smrti. Na Editin nagovor odlučuje otvoriti butik.
Saša Anočić Milan Lončar Milan Lončar je Jasnin suprug i Sonjin i Vladin otac. Zaposlen je kao knjigovođa kod Ranka. Njemu je obitelj najvažnija te ih sve jako voli. Alkoholičar je, zbog toga je često ulazio u sukobe s obitelji. Boji se Ranka i slijepo izvršava sve njegove zapovjedi. Zbog toga i tera Sonju udati se za njega, iako je ona to jednom prilikom početkom serije, rekla kako to ne želi. Kako god, grize ga savjest zbog toga što obitelji ne govori za kakvog se zapravo Sonja čovjeka udaje. Lagao je Hrvoju da je s Vladom bio u bordelu na dan Asjinog ubojstva, kako bi ga spasio zatvora, no to je rezultiralo Vladinom ljutnjom jer je povjerovao u to, te mu je uručio otkaz. Jasna odbija razgovarati s njim nakon što joj priznaje tko je Ranko. U želji da spasi kćer od vjenčanja s Rankom i moren grižnjom savjesti, odlučuje upucati Ranka. Međutim, Rus ga povuče i on upuca Sonju. Zbog toga ga se cijela obitelj odriče i on odlazi u zatvor. Kasnije ga Hrvoje pušta pod uvjetom da svjedoči protiv Ranka, jer je Hrvoje otkrio Rankove mutne poslove. Međutim, Hrvoje biva ucjenjen da pusti Ranka. Nakon toga shvaća da će Ranko uvijek biti u prisutan. On odlazi k njemu i govori mu kako će sve reći policiji ukoliko obitelji ne vrati kuću iz koje ju je isterao, preda Vladi kafić i ostavi Sonju na miru. Nakon toga, gonjen krivnjom, oduzima si život - odlazi u šumu i objesi se. Pronalazi ga Sonja. Cijela obitelj je u žalosti.
Marko Petrić Vlado Lončar Vlado Lončar je Sonjin mlađi brat, Rankov "pripravnik". Mlad, naivan, lakovjeran, optimističan, entuzijastičan, spretan na jeziku i vješt u laganju, kreativan u smišljanju načina kako se izvući iz problema u koje redovno upada. Velikih snova, samouvjeren i vječno nasmijan. Neozbiljan, šarmantan i spretan te potpuno fasciniran Rankom. Radi u njegovom kafiću i tamo je često prijedmet sprdnje Ranka, Rusa i Snježane. Nema pojma tko je zapravo Ranko i čime se bavi. Zaljubljen je u Asju, za koju ne zna da je prostitutka i s njom dogovara zajdnički bijeg. Međutim, Asja se ne pojavljuje jer je Snježana ubija. Vlado misli da ju je zeznula. Kasnije u Vrhovac stiže Asjina sestra Emina u potrazi za njom i Vlado i ona se zbližavaju. Vlado joj govori kako nije poznavao Asju i pomaže joj. Zaljubljuju se. Nakon što je Asjino telo pronađeno, Snježana odluči smjestiti Vladi da je on ubio Asju. Glavni dokaz joj je njegova košulja u kojoj je Vlado pronađen. Sva sumnja pada na njega. Nakon što otkriva da ju je lagao i da je vjerojatno Vlado ubio Asju, Emina prekida s njim. Kasnije svi, osim obitelji Lončar i Tome uvjereni su da je Vlado ubio Asju. Inspektor Hrvoje ga dolazi uhititi, no Vlado sjeda u sabotirani automobil bez kočnica, koji je Ranko namjenio Tomi i bježi. Policija ga sustiže i on pokušava zakočiti, no ne može, te se slupa. Dobija teške ozljede na mozgu, no sve ipak biva dobro. Međutim, noć Asjinog ubojstva mu biva izbrisana iz sjećanja. On polako počinje vjerovati da je kriv. Tomo se bori za njegovu nevinost. Kasnije uz pomoć Snježane i Rusa bježi iz bolnice, gdje ga policija drži pod prismotrom. Bježi u napuštenu tvornicu u Vrhovcu, krije se tamo danima. Tomo ga uvjerava da izađe, on ga posluša, te biva uhićen. Iz zatvora ga vadi Milan, koji laže Hrvoju kako su on i Vlado bili sa prostitutkama, a kao svjedoka dovodi Saru. Sara je bivša radnica Rankovog bordela koju je Milan platio da laže. Kasnije se ljuti na oca što je prevario Jasnu i uručuje mu otkaz. Miri se sa Eminom nakon što ona dobija (lažno) Asjino pismo u kojem piše kako je Asja počinila samoubojstvo. Kasnije Vlado saznaje tko je zapravo Ranko. Pristaje utjerivati dugove za njega, tj. biti mi čovjek od povjerenja, kako bi spasio obitelj. Nakon što mu naredi da ubije Eminu, on napušta Ranka i sakriva Eminu u Zagreb. Nakon očeve smrti, dobija Rankov kafić.
Ljubomir Kerekeš Zdenko "Profesor" Majdak Zdenko Majdak Tomin je i Blažov kolega, vozač smetlarskog kamiona. Iznimno inteligentan, obrazovan i smiren čovjek. Pomiren sa sudbinom, sklon filozofskoj rezignaciji i blagoj ironiji i pesimizmu. Iskusan, mudar, dobronamjeran, nesklon lako osuditi druge - neka vrsta moralnog kompasa suradnicima. Bivši teški alkoholičar, zbog čega je izgubio obitelj i ugledan posao te potencijalnu akademsku karijeru. Nikad se ne žali, zahvalan je za posao i smatra da je skupljanje smeća izvrstan način da se upozna ljudski rod. Editu upoznaje dok je pomagao Tomi oko štete napravljene na njegovoj kući. Ubrzo se zbližavaju, a kasnije Profesor počinje živjeti sa Editom.
Sementa Rajhard Emina Tabaković Emina Tabaković djevojka je iz unutrašnjosti Hrvatske. Dolazi u Vrhovac u potrazi za sestrom Asjom, koja je radila kao prostitutka u Rankovom bordelu, krijući to od sestre Emine i majke Nade. Asju je slučajno ubila Snježana i zataškala ubojstvo. Kada stiže u Vrhovac kradu joj novčanik. Ona upoznaje Vladu koji joj nudi prenoćište kod sebe. On je dovodi u Rankov kafić, gdje dobija posao konobarice. Odmah nailazi na Snježanin neprijateljski stav. Odlučna je da sazna što se dogodilo sa Asjom, te je više puta riskirala njuškajući po kafiću. Snježana ju je uhvatila i jasno joj dala do znanja kako ne gura nos u njezine stvari. Emina kasnije nalazi Milanov rokovnik u kom nalazi cijene djevojaka iz bordela, između ostalih i Asju. Tu su i brojevi djevojaka. Počinje sumnjati da je u pitanju bio bordel. Tamo nalazi broj djevojke Sare koju naziva i dogovara sa njom sastanak, kako bi je pitala jesu li njezine sumnje točne. Milan to saznaje i potplaćuje Saru da laže. Kasnije pomaže Snježani, kada ovoj pozli. Odvodi je u sobu i tamo odlučuje kopati po Snježaninim stvarima. Nalazi papir na kom piše da je Snježana trudna, te time prva saznaje za njezinu trudnoću. Snježana joj govori kako ne smije nikome ništa o tome reći. Ubrzo se zbližavaju i postaju dobre prijateljice. Takođe ulazi u vezu sa Vladom. Nešto kasnije, Asjino tjelo je nađeno kraj reke, tokom Rankove zabave. Emina je utučena. Kasnije shvaća da je Vlado poznavao Asju, iako joj je rekao da nije istina. Počinje vjerovati da je on ubio Asju i prekida sa njim. Kasnije ga pokušava ubiti, no Tomo je sprečava. Nakon nekog vrijemena, Snježana unajmljuje krivotvorca da krivotvori Asjino pismo u kome se navodi da je počinila samoubojstvo. Vlado je bijesan na Eminu i daje joj otkaz. Kasnije se mire. Ubrzo saznaje da je Ranko kriminalac. To govori Vladi. Nakon što Vlado postaje Rankov čovijek od povjerenja, kako bi pomogao obitelji, Ranko mu naredi da ubije Eminu jer zna previše. On odbija i sakriva Eminu u Zagreb. Vraća se iz Zagreba u trenutku kada se činilo da je pravda stigla Ranka. Nakon Milanove smrti, sa Vladom vodi Rankov kafić. Međutim, posao ne cvijeta.
Csilla Barath Bastaić Dina Barić Dina Barić je Sonjina radna kolegica iz vrtića i Štefova supruga. Dina je znatiželjna, topla, brzopleta i pomalo lijena. Velika tračerica i brbljavica, ali nije zlonamjerna, istinski je zainteresirana za druge ljude. Bavljenjem tuđim životima zapravo bježi od nesretnog braka i praznine u svom domu. Prosječna, simpatična "cura iz susjedstva", s većim nosom ili zubima ili par kilograma viška - nekim nedostatkom s kojim je opsjednuta i želi ga korigirati misleći da će tako popraviti sve u životu. Ulazi u konflikt sa Tomom kada ga optuži da je kriminalac i time rasplače njegovu kćer Mašu. Kasnije optužuje muža Štefa da je vara sa sekretaricom Gogom. Razočarala se u muža kada je po Rankovom naputku istjerao Lončareve iz kuće koju je on ranije, također po Rankovom nalogu, od njih kupio. Ubrzo, Dina ga ostavlja. Pomaže joj smetlar Blaž, sa kojim polako ulazi u vezu. To izaziva ljubomoru kod Štefa.
Krunoslav Klabučar Stjepan "Štef" Barić Štef Barić je Profesorov, Tomin, Blažev i Gogin šef. Dinin suprug, Rankov suradnik. Uglavnom radi sve što mu Ranko naredi. Odlučio je, iako je vidio da Ranko vara Sonju sa Snježanom, da ništa ni on ni Dina ne kažu Sonji. Lončarevi su njemu prodali obiteljsku kuću da bi platili troškove Jasnine operacije ne znajući da je Ranko pravi kupac kuće i to Ranko koristi da primora Sonju da mu se vrati. Poslije propalog vjenčanja Ranka i Sonje, useljava se u kuću Lončarevih a njih izbacuje van i oni bivaju primorani da žive kod Edite u vili. Biva skrhkan kada supruga Dina ostavlja. Nakon što saznaje da Dina izlazi sa njeogvim bivšim radnikom, smetlarom Blažem, otpušta kolegu Profesora kako bi mu se osvetio. Dvaput do sada nabacivao se svojoj sekretarici Gogi. Prvi put udario ju je po zadnjici i otpustio ju jer je napravila scenu. Tome je prethodila Dinina optužba da ju vara sa Gogom. Vrijemenom Goga je vraćena na posao. Drugi put bilo je kada ju je poljubio, nakon što ga je Dina ostavila.
Martina Čvek Helena Vitez Helena Vitez Tomina je supruga i Mašina majka koja ih je ostavila i otišla u Njemačku. U Njemačkoj radi za Marcusa i ubrzo ulazi u vezu sa njim i govori Tomi kako se ne vraća. Nakon što ju Ranko i Rus obavijeste da bi mogla izgubiti Mašu, vraća se u Vrhovac u trenutku kada su Tomo i Sonja započeli emotivnu vezu i uspijeva ih rastaviti. Trudila se da povrati obiteljski život koji je nekad imala. Kada Tomo sazna da ju je Ranko poslao u Vrhovac i da je tjerala Mašu da hini astmatične napadaje, izbacuje je iz kuće. Tome je također prethodio Helenin plan da pobjegne sa Mašom, koji je otkrila Branka. Rus ju tada smješta kod Ranka. Ona se namjerno udari pepeljarom i prijavljuje Tomu policiji za obiteljsko nasilje, no policija ga pušta zahvaljujući Sonji. Kasnije, Helena na Tominom mobitelu vidi poruku Sonji (tada su se dogovorili da se neviđa sa Sonjom više, zbog Mašinog odlaska u Dom) i poduzme radikalne mjere - omami Tomu tabletama i inscenira da ih Sonja zatekne u krevetu. Šokirana Sonja odlazi, uvjerena da ju je Tomo izdao. Tomo se budi i zove Sonju, ali ona mu se ne javlja.
Armin Omerović Hrvoje Bulić Hrvoje Bulić je policijski inspektor iz Zagreba koji u Vrhovac dolazi kako bi razjasnio detalje Asjine smrti i Tomin dobar prijatelj. Zbog problema sa kockarskim dugovima pada pod Rankovu kontrolu, ali zahvaljujući Snježani izmiruje dugove. Kasnije, zajedno sa Tomom istražuje Ranka i njegove poslove. Saznaju da je Ranko držao bordel i Hrvoje odvodi Ranka u zatvor. Pod Dominikovim utjecajem, uništava dokaze protiv Ranka i tako Ranko izlazi iz zatvora. Da se ne bi za to saznalo, Heleni pomaže da pobjegne sa Mašom. Nakon toga, napušta Vrhovac. Jedno vrijeme bio je u vezi sa Brankom, što je izazvalo netrpeljivost između Blaža i Hrvoja.
Martina Stjepanović Gordana "Goga" Biškup Goga Štefova je sekretarica. Njezin je glavni adut ljepota, te u nju najviše i ulaže. Goga je zgodna, mlada, ljepa, spontana, zabavna, te nikako naivna i nepromišljena. Ipak malo neodgovorna. Brankina je najbolja drugarica i otprilike "član njezine obitelji", u čemu Goga uživa. Također je i Brankina cimerica - izbačena je iz svog stana zbog ne plaćanja računa. Plaću je trošila na cipele, odjeću, te šminku. Zaljubljena je u Tomu, te se od prvog dana zalaže za njega kod Štefa. Iz ovog razloga ne podnosi Sonju. Kratko je bila i u vezi sa njim, no on joj govori kako od nje želi samo prijateljstvo, zbog čega je Goga ljuta. Branka joj u povjerenju govori istinu o njezinom ocu Damiru i Editi, a iznervirana Goga to u afektu govori Tomi. Time posvađa Tomu sa Brankom. Branka je ljuta, te je izbacuje iz stana. Ipak se mire. Nakon što je Štef udari po stražnjici, naljuti se te mu daje ostavku, no kasnije biva primljena natrag na posao. Kasnije, nakon Dininog odlaska, poljubi je, te ga Goga izvrijeđa i daje ostavku. Nakon toga, Emina i Vlado joj daju posao u kafiću i već tokom prvog dana koketira sa Rusom.
Dado Ćosić Blaženko "Blaž" Balog Blaž Tomin i Profesorov je kolega iz smetlarskog kamiona. Blaž nema kompliciranu priču iza sebe. On je jednostavno smetlar. I time je savršeno zadovoljan. Blaž je zapravo veseljak, priprost, skroman i poprilično duhovit. Karakter mu je blag, voli ljude i vidi najbolje u njima. Šlampav, štrkljav, pomalo smotan. Vrlo simpatičan. Tomin dolazak u njihov kamion Blaž isprva prima neprijateljski. Priprost kakav je, on jednostavno prenosi stav malog mjesta - velika faca se vratila iz velikog grada i to podvijenog repa, a mislio je da ljudima može krojiti sudbine. Blaževo puno ime je Blaženko. Zaljubljen u Tominu stariju sestru Branku, no ona ga odbija. Nakon što Branka kreće izlaziti sa Hrvojem, Blaž ne podnosi Hrvoja. Kasnije daje otkaz na mjesto smetlara da bi okrenuo novu stranicu u životu. Živi sa bakom Blaženkom i sa njom skuplja stare boce. Nakon što Dina ostavlja Štefa, Blaž joj nudi prenoćište. Ubrzo ulaze u vezu, što izaziva ljubomoru kod Štefa, ali i kod Branke, koja kaže da je raskrstila sa Blažom.
Mladen Vulić Mario "Rus" Akrap Rus Rankov je vozač i tjelohranitelj. Opasan, hladnokrvan, izrazito šutljiv, izaziva strah u svima. U mjestu se priča da je bio godinama u Rusiji, tamo preživio zatvor, ali nitko zapravo ne zna otkud je niti kakva je njegova priča. Netipično, Rus kad god ne obavlja razne prljave poslove za Ranka, uvijek čita knjige. Zajedno sa Sonjom skriva od Ranka da je Snježana ostala živa poslije pada u provaliju.

Gostujuće uloge uredi

Glumac Uloga
Asja Jovanović Blaženka Balog
Lana Gojak mlada Edita Leskovar
Slavko Sobin Damir Vitez
Sara Moser Marija Vitez
Mirjana Sinožić Nada Tabaković
Dražen Mikulić načelnik Grgić
Šime Zanze policajac Kljaić
Armin Omerović Hrvoje Bulić
Roni Lepej Joso
Davor Svedružić kamatar
Tonka Kovačić mala Branka Vitez
Vito Ljubičić mali Ranko Novak
Adrian Hajsok dječak iz doma
Dunja Šepčić-Bogner Snježanina ginekologinja
Ivica Pucar primarijus Gordan Lalić
Sara Duvnjak Asja Tabaković
Josip Klobučar liječnik
Jasna Palić-Picukarić doktorica Jurić
Alen Šalinović Vladin odvjetnik
Matija Jakšeković doktor
Ivona Kundert Sara
Jasna Bilušić Ivana Gulić
Aleksandar Cvjetković Miroslav Leskovar
Sandi Cenov Lovre Pavić
Jadranka Elezović Milica
Velibor Topić Dominik Orešković
Filip Juričić Marcus Pašalić
Sanja Marin Katarina Klarić
Andrej Dojkić Andrija Golubić
Biserka Ipša Vera Kumrić
Mirela Videk mlada Vera Kumrić
Slaven Knezović doktor Vlahov
Draško Zidar sanitarni inspektor
Tomislav Krstanović porezni inspektor
Asim Ugljen novinar Davor
Zijad Gračić Ercegović
Marijana Mikulić policajka
Marko Cindrić inspektor Šarić
Petar Cvirn liječnik
Željko Duvnjak stanodavac
Ivica Gunjača prodavač automobila
Zvonimir Kufek automehaničar
Nikša Marinović putnik u vlaku
Rada Mrkšić starica
Antun Tadić starac
Sven Šestak beskućnik
Ana Takač medicinska sestra
Hrvoje Zalar direktor banke

Emitiranje uredi

Država TV kanal Početak serije Kraj serije Novogodišnja pauza
  Hrvatska Nova TV 10. rujna 2017. 14. lipnja 2018. 29. prosinca 2017. - 29. siječnja 2018.
  Srbija Prva TV [2] 23. listopada 2017. još traje 1. siječnja 2018. - 5. siječnja 2018.
Prva World [3] 5. ožujka 2018. još traje
/
  Crna Gora Prva CG 30. listopada 2017. još traje
nepoznato
  Bosna i Hercegovina Federalna televizija 27. studenoga 2017. još traje
/
RTV BN 27. studenoga 2017. još traje
/
  Makedonija Sitel 27. studenoga 2017. još traje
nepoznato

Izvori uredi

  1. „Rekordna gledanost 'Čiste ljubavi' - Nova TV”. 21. 3. 2018. Arhivirano iz originala na datum 2018-03-21. Pristupljeno 25. 3. 2018. 
  2. „Prva Srpska Televizija :: Čista ljubav”. 18. 10. 2017.. Pristupljeno 25. 3. 2018. 
  3. „Prva World :: Serija :: Čista ljubav”. Arhivirano iz originala na datum 2018-04-07. Pristupljeno 25. 3. 2018. 

Vanjske veze uredi