Unutrašnja makedonska revolucionarna organizacija - Partija za makedonsko nacionalno jedinstvo (makedonski Внатрешно Македонска Револуционерна Организација - Демократска Партија за Македонско Национално Единство, VMRO-DPMNE)je desno orijentirana politička stranka u Makedoniji koja se opisuje kao demokršćanska te zalaže za ulazak Makedonije u EU i NATO.

Ime je dobila po VMRO, pokretu za oslobođenje Makedonije od Otomanskog Carstva iz prve polovice 20. vijeka, a osnovana je 17.6. 1990. za vrijeme demokratskih promjena u tadašnjoj jugoslavenskoj republici Makedoniji te sudjelovala na prvim izborima u jesen iste godine.

VMRO je na početku stekao reputaciju stranke koja okuplja radikalne makedonske nacionaliste, ali je usprkos osvajanja relativno velikog broja glasova ostala van vlasti, jer su prvih godina makedonske nezavisnosti većinu u Sobranju držale lijevo orijentirane makedonske stranke uz pomoć zastupnika albanske manjine.

Godine 1995. je stranka odlučila promijeniti svoju platformu od radikalno nacionalističke prema umjereno desnoj, odnosno demokršćanskoj. Godine 1998. je nakon izbora uspjela doći na vlast, a godine 1999. je njen kandidat Boris Trajkovski izabran za predsjednika Republike Makedonije uz pomoć glasova albanske manjine.

2002. je poražena na izborima, te je vlast ponovno preuzela ljevica, ali je godine 2006. osvojila najveći broj mjesta u Sobranju. VMRO je danas vladajuća stranka u Makedoniji.

Vanjski linkovi uredi