Odbačena (ind. Uttaran) indijska je sapunica, snimana od 2008. do 2015.

Uttaran
Žanrdrama
Formatsapunica
Zemlja porijekla Indija
Jezik/cihindi
Broj epizoda1549
Produkcija
Producent(i)Pintoo Guha & Rupali Guha
Producentska kompanija/eFilm Farm India Pvt Ltd.
Emitiranje
Originalni kanalColors TV
Originalno prikazivanje1. 12. 2008 (2008-12-01) – 16. 1. 2015 (2015-01-16)
Eksterni linkovi
Službene stranice

U Srbiji je emitovana od 2012. do 2015. na Prvoj televiziji.[1]

Sinopsis uredi

Priča prati detinjstvo i odrastanje dve devojčice koje potiču iz različitih društvenih slojeva, ali postaju najbolje prijateljice. Međutim, kada odrastu njihovo prijateljstvo biva na ozbiljnom testu pojavom jednog muškarca.

U središtu priče su dve devojčice Tapasja i Ića koje potiču iz sasvim različitih društvenih slojeva. Tapasja je kćerka bogatih aristokrata Divje i Đogija Takura, koja je iako je rođena u raskoši, skromna, poslušna i dobra. Ića je rano ostala bez oca i odrasla uz majku Damini, koja radi kao kućna pomoćnica u kući bogate porodice Takur, kako bi svom detetu obezbedila normalan život.

Kada Đogi Takur, otac devojčice Tapasja, otkrije da je nenamerno kriv za smrt Ićinog oca, počinje da ga izjeda krivica i odlučuje da Iću odgaja kao rođenu kćerku, kako bi umirio savest i ispravio grešku. Međutim, i pored prijateljstva koje su devojčice razvile, ljubomora je neminovna, pogotovo kad Ića sve osvoji svojom jednostavnom prirodom i dobrim srcem. Sumitra Devi, tetka Tapasijine majke, odbija da prihvati Iću i Damini, i polako okreće Tapasju protiv njih.

U njihove živote ulazi bogat mladić Vir Sing Umed Sing Bundela. Došao je sa namerom da se oženi Tapasjom, ali upoznaje Iću, i zaljubljuje se u nju. Tapasja zbog ljubomore pokušava da spreči njihovo venčanje. U tome je uspela na neko vreme. Ipak će se Ića i Vir opet sresti i venčati. U priču ulaze i njihova deca: Juvrađ, Miti i Kana. Kana je usvojen. Tapasja sa Raguvendrom Pratap Ratorom ima ćerku Muktu. Ića će na svom životnom putu sretati veliki broj osoba koje će pokušati da naškode njoj i njenoj porodici. Njena svekrva Gunvanti i zaova Čanda pokušavaće na sve načine da nanesu zlo Ići i razdvoje je od Vira.

Iću će udariti kamion, i ona će donirati svoje srce Tapasji, koja je prethodno bila ranjena. Ićina ćerka, Miti je udata za čoveka koji se pretvara da je Višnu, Ićin učenik, ali on je ustvari Akaš Čaterđi, sin čoveka koga je Ića ubila, spasavajući Vira, koga je ovaj napao. On je došao sa namerom da se osveti, ali ubrzo se zaljubljuje u Miti. Akaš, njegova majka Ekadaši, brat Nirbaj, tetke Gomti i Pavitra i ujak Agart muče i maltretiraju Miti i naređuju Akašu da je ubije. Međutim Miti uspeva da se spase a nakon što Miti saznaje da ju je Akaš prevario, Miti će biti ljuta na njega. Pretvaraće se da ga mrzi, a svi znamo da to nije istina. U priču ulazi i pravi Višnu Kašjap. Između njega i Mukte će se ubrzo roditi ljubav.

Nakon dosta problema, Mukta i Višnu i Akaš i Miti uspevaju da se spoje, ali na kratko. Ubrzo će Miti slučajno završiti u Pakistanu, a Višnu će biti na ivici smrti, jer pati od teške bolesti. I dok je Mukta trudna, u 9. mesecu, Akaš će besomučno tražiti Miti i naći će je. Mukta je rodila sina, a Akaš i Miti će uspeti da se vrate u Indiju. Višnu će se probuditi i sve će se završiti lepo.

Akaš i Miti su usvojili devojčicu koja se zove Rani koja je Akaševa biološka kćerka koju ima sa ženom po imenu Nandini. Nandini je postala dobra tako što je ubila Kanu da bi spasila Akaša. Kaninu kćerku, Tanu su Akaš i Miti isto usvojili. Međutim, Rani nije želela da je prihvati za mlađu sestru. Akašova majka, Ekadiš nastoji da one budu neprijatelji i da budu ljubomorne jedna na drugu. Nani je priznala da je istu stvar radila godinama unazad kao što Ekadiš sada radi. Konačno, Rani prihvata Tanu, zahvaljujući Nandini koja je posavetila Rani, da se ne bi ponavila situacija kao što Mukta nije podnosila Miti. To je objašnjenje šta ustvari znači biti odbačen.

Uloge uredi

Glumac Uloga
Rašmi Desaj Tapasja Raguvendra Pratap Rator
Tina Duta Ića Vir Sing Bundela
Sridžita De Mukta Višnu Kašjap
Mrunal Džain Akaš Čaterdži
Adžaj Čoduri Višnu Kašjap
Nandiš Sandu
Vikas Bala
Vir Sing Umed Sing Bundela
Ajub Kan Đogi Takur
Pragati Mera
Pjumori Mehta
Divja Đogi Takur
Pratima Kazmi Sumitra Devi
Vaišali Takar Damini Rađendra Barti
Saurab Radž Đen
Barat Čavda
Juvrađ Vir Sing Bundela
Ranvir Šarma Avinaš Čaterđi
Čaitanija Čouduri Kana Barti
Pranita Sahu Surbi Kana Barti
Gaurav Čopra Rađuvendra Pratap Rator
Rišina Kandari Malvika Raguvendra Pratap Rator
Gaurav Bađadž Aman Verma
Vivida Kirti Ambika
Krip Suri Asgar Šaik
Sahil Ful Ašfag Šaik
Šamim Šeik Baldev Sing Bundela
Ajinki Mišra Umed Sing Baldev Sing Bundela
Bina Banerdži Gunvanti Umed Sing Bundela
Sunil Sinha
Kiran Karmarkar
Teđ Baldev Sing Bundela
Rohit Kurana Vanš Sing Umed Sing Bundela
Krutika Desaj Kan Ekadaši Avinaš Čaterđi
Varun Turkej Sankrant Avinaš Čaterđi
Arti Sing Kađri Sankrant Kašjap
Hetal Jadav Pavitra Kašjap
Nina Sing Gomti Kašjap
Samikša Batnagar Zubeida Šaik
Vinit Kumar Halid Šaik
Mansi Šarma Saba Šaik
Amrin Čakivala Nusrat Šaik
Madura Naik Nilofer
Ančal Sabarval Fida
Raješ Kera Maharani
Akanša Avati Rohini
Šrija Ja Nandini
Monalika Bonsle Čanda
Aršifa Kan Rani
Išita Pančal Tapasja
Sparš Kančandani Ića

Napomene i reference uredi