The Edge of Night

The Edge of Night (među fanovima poznata pod neformalnim nazivima Edge ili EON) je bila američka televizijska sapunica koju je producirala kompanija Procter & Gamble. Originalno se emitirala se na programu CBS-a od 2. aprila 1956. do 28. novembra 1975. da bi se na programu ABC-a emitirala od 1. decembra 1975. do 28. decembra 1984. Ukupno je napravljeno 7420 epizoda, od kojih je 1.800 dostupno za naknadnu distribuciju.

The Edge of Night
Laurence Hugo i Barry Newman
Formatsapunica
KreatorIrving Vendig
NastupajuAnn Flood
Forrest Compton
Joel Crothers
Lois Kibbee
Sharon Gabet
Zemlja porijeklaSAD
Broj epizoda7420
Produkcija
Trajanje30 min.
Emitiranje
Originalni kanalCBS (1956–1975)
ABC (1975–1984)
Originalno prikazivanje2. april 1956 – 28. decembar 1984

Početkom 1990-ih je emitirana u Hrvatskoj na programu HRT-a pod naslovom Priče iz Monticella.

Serija je imala radnju smještenu u Monticello, fiktivni grad na američkom Srednjem Zapadu, a glavni protagonist, oko koga su se vrtili svi zapleti, bio je policajac, a potom javni tužilac Mark Karr. Edge of Night se od ostalih tadašnjih sapunica razlikovala po tome što su se zapleti manje bavili ljubavnim i privatnim problemima likova, a više kriminalom, odnosno nastojanjem Karra i njegovih kolega da riješe brojne komplicirane slučajeve. Zbog toga se Edge of Night ponekad naziva kriminalističkom serijom.

Razlog za to je neuobičajen nastanak, odnosno nastojanje CBS-a da sredinom 1950-ih snimi TV-seriju o Perryju Masonu, fiktivnom advokatu i junaku popularnih kriminalističkih romana Earla Stanleya Gardnera. Romani su već ranije bili adaptirani u popularnu radio-seriju koja se emitirala svakog dana, pa je mreža planirala sličan format koristiti za televiziju. Spor s autorom je, međutim, odgodio te planove, a Perry Mason je na kraju adaptiran kao redovna dramska serija u udarnom terminu. Neki od likova iz nesnimljene dnevne TV-serije su kasnije poslužili u Edge of Night.

Eksterni linkovi uredi