The Adventures of Robin Hood (film)

The Adventures of Robin Hood (sh. Avanture Robina Hooda) je američki pustolovni film snimljen 1938. u režiji Michaela Curtiza i Williama Keighleya, koji se smatra najpoznatijom ekranizacijom legende o Robin Hoodu, najpoznatijim ostvarenjem u filmografiji Erola Flynna, klasikom pustolovnog žanra te jednim od komercijalno najuspješnijih filmova predratnog Hollywooda.

The Adventures of Robin Hood
Olivia de Havilland i Erol Flynn u traileru za film
Režija
Producent
Scenario
Uloge
MuzikaErich Wolfgang Korngold
Fotografija
MontažaRalph Dawson
StudioWarner Bros. Pictures
DistribucijaWarner Bros. Pictures
Datum(i) premijere
14. 5. 1938 (1938-05-14)
Trajanje102 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet2,033 mil. $[1]
Bruto prihod3,981 mil- $[1]

Flynn u filmu tumači lik Sir Robina od Locksleya, saksonskog plemića koji se krajem 12. vijeka suprotstavlja normanskoj vlasteli na čelu sa princom Johnom (čiji lik tumači Claude Rains), koji, koristeći kao izgovor prikupljanje otkupnine za svog otetog brata, kralja Richarda, teškim porezima ugnjetava običan narod. Radnja prikazuje kako Robin kao odmetnik odlazi u Sherwoodsku šumu odakle će pljačkati bogataše kako bi plijen dijelio sirotinji.

The Adventures of Robin Hood je bio izuzetno skup film, ali i neuobičajen za studio Warner Bros., čija su specijalnost bili gangsterski filmovi i socijalno angažirane drame umjesto eskapističkih historijskih spektala. Visokoj cijeni je značajno doprinijelo i korištenje boje. Usprkos toga, The Adventures of Robin Hood je lako postao najgledaniji film godine. Uspjeh se često tumači time što je Flynnu partnerica bila Olivia de Havilland u ulozi Lady Marian, a s kojom će nastupiti u još nekoliko uspješnih filmova.

Uloge uredi

Izvori uredi

Napomene
  1. Roy Rogers se toliko divio konju da ga je kupio kako bi ga koristio u svojim filmovima. Trigger je tako postao jedna od najpoznazijih životinja američkog šou biznisa.
Fusnote
  1. 1,0 1,1 Glancy, H. Mark. "Warner Bros film grosses, 1921-51." Historical Journal of Film, Radio and Television. March 1995

Vanjske veze uredi