Tatjana Đorđević

Tatjana Đorđević - Cica (Beograd, 3. marta 1985) je srpska pevačica rok muzike. Široj javnosti najbolje poznata kao učesnik emisije Idol i kao pevačica beogradskog rok benda Strip.

Tatjana Đorđević


Puno ime Tatjana Đorđević
Datum rođenja 3. mart 1985.
Mesto rođenja Beograd, SR Srbija, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija SFRJ
Druga imena Cica
Aktivni period 2004—danas
Žanr Rok

Počeci uredi

Tatjana je počela da se bavi muzikom još kao dete, sa trinaest godina je učestvovala i pobedila na dečijem festivalu „Deca pevaju hitove“ 1998. godine. Godine 2000. osvaja drugo mesto na festivalu „Prvi glas Jugoslavije“ sa pesmom „Zajdi, zajdi“, s kojom 2001. osvaja drugo mesto na takmičenju „Prvi glas Srbije“.

Godine 2002. učestvuje u popularnoj dečjoj muzičkoj emisiji „Bajone Ekspres“ gde je sa pesmom „Ti samo budi dovoljno daleko“ postaje hit nedelje, a potom i hit meseca oktobra. Na kraju godine Cica je postala hit godine zajedno sa svom decom pobednicima hita meseca. Godinu dana kasnije Tatjana osniva svoj prvi bend „Zabranjena zona“ i učestvuje na takmičenju „Rok invazija beogradskih gimnazija“. Tatjana osvaja nagradu za najbolji vokal, dok bend osvaja drugo mesto. Tokom 2003. i 2004. Cica učestvuje u emisiji „Idol“ gde prolazi u finale. Po završetku serijala odlazi na turneju sa ostalim finalistima.

Posle turneje, usedila je saradnja sa Mirkom i Snežanom Vukomanović koji su autori pesme „Ko je kriv“ sa kojom je Tatjana učestvovala na festivalu „Beovizija“[1] i „Europ(j)esma“.[2] Od 2006. godine Tatjana je članica beogradske rok grupe „Strip“ kada je i snimljen spot za pesmu „Đuka“ u kome je prvi put predstavljena javnosti kao pevačica te grupe. Ubrzo zatim Cica počinje snimanje svog prvog studijskog albuma, a drugog grupe „Strip“ pod nazivom „Psihomehaničar“ sa koga su do sada izdata dva singla, „Psihomehaničar“ i „Štiklom u čelo.“

Reference uredi

Spoljašnje veze uredi