Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!

(Preusmjereno sa stranice Superrobotov majmunski tim)

Superrobotov majmunski tim (engleski naslov je Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!, skraćenica je SRMTHG) je američka crtana serija. Tema je spašavanje svemira od zla, a glavni junak je dječak po imenu Chiro. Glavni negativac je Kralj Kostura.

Radnja uredi

Radnja se zbiva u gradu Shuggazoom Cityju. Događa se i u svemiru, u Utvrdi kosti (Utvrda kosti je veliki svemirski brod od kostiju, glavna baza Kralja Kostura). Neka druga važna mjesta su: Ledeno more, Divlje Zemlje, Spaljena Zemlja, Tajanstveni otok, Pakleni ponor itd. Zbivanja vezana uz Kralja Kostura uglavnom se zbivaju u svemiru.

Povijest događaja uredi

Prva sezona uredi

Ponegdje se neki događaji samo spominju, ali se ne opisuju. Tako počinje stvaranje majmuna. Nekad davno, Alkemičar - čarobnjak, htio je stvoriti Superrobota i robote majmune koji će štititi svemir. Dok je to radio, jedan majmun, Mandarin, izazvao je demone iz pakla koji su obuzeli Alkemičara. Tako se Alkemičar pretvorio u Kralja Kostura. Majmunima je usadio želju za uništavanjem zlih bića te im je izbrisao sjećanje na njega kao dobrog čovjeka. Tada je otputovao u svemir kao nemrtvi vladar mrtvih. Majmuni su ispunili svoju zadaću, ali je Mandarin poželio vladati nad svojom braćom i ljudima. Oni su se pobunili i poslali ga u svemirski zatvor. Ali budući da njihova obitelj više nije bila potpuna, zaspali su u dubok san, iz kojeg će ih kasnije probuditi 13-godišnji dječak po imenu Chiro. Početna pjesma svake epizode govori o buđenju majmuna i njihovoj zadaći. Chiro je tijekom procesa dobio Moć primata, magiju koja je jačala njega i majmune. Antauri ga je naučio da svlada tu Moć. Jednog dana, Chiro je upoznao djevojku po imenu Jinmay, koja je zapravo bila robot. Nakon što je to saznao, otjerao ju je, ali ona se vratila s namjerom da uništi njega i Majmunski tim. Chiro ju je zaustaviti, te se još više zaljubio. Tim događajem počinje prva epizoda - Chiro's Girl. Na kraju prve sezone, u epizodi "Skeleton King", Kralj Kostura je oteo sve majmune osim Gibsona i Chiroa, te su oni sami upravljali Superrobotom. Probili su se u Utvrdu kosti i spasili svoje prijatelje, a potom su pobjegli i uništili Utvrdu, ali je Kralj Kostura pobjegao na svom zmaju.

Druga sezona uredi

Isprva se u drugoj sezoni Kralj Kostura ne pojavljuje kao velika prijetnja. Epizoda "World of Giants" opisuje kako se Superrobot srušio na nepoznat planet na kojem žive divovi. U epizodama "Shadow Over Shuggazoom" i "Snowbound" Kralj Kostura opet pokušava uništiti Shuggazoom, tako što svoje desno oko pretvara u divovsku hobotnicu, ili tako što šalje snježnu oluju, ali majmuni ne znaju da je on povezan s tim događajima. U Shuggazoomu snijeg nikada ne pada, pa su građani bili iznenađeni. U epizodi "Antauri's Masters" upoznaju se Antaurijevi učitelji, što pokazuje da nije samo Alkemičar dao moći majmunima. Posljednja epizoda je "I, Chiro" (njezin naziv je aluzija na japansku riječ ichiro - junak), a tada Kralj Kostura dolazi u Shuggazoom i probija jaje Mračnoga, te šalje vojsku kostura na ljude. Chiro trga lubanju Kralja Kostura, a Mandarin pokuša ubiti Antaurija, koji šalje svoju dušu u Chirovo tijelo. Chiro se preobrazi u majmuna i pobjegne daleko od Shuggazooma, ali i Kralj Kostura i Mračni odlaze u svemir te zapravo pobjeđuju.

Treća sezona uredi

U trećoj sezoni Antauri oživljava u obliku srebrnog majmuna plavih očiju, a Chiro ponovno postaje dječak. Prvi put se pojavljuje zla čarobnica Valeena, koja živi u starom hramu i pokušava žrtvovati Jinmay Mračnome, ali Chiro baca Valeenu u mulj iz kojeg nastaju Bezlični. Tim je ponovno na okupu i Superrobot polazi u svemir. Pritom tim sreće mnoge planete koji su pod utjecajem Mračnoga. U epizodi "Wormhole" Mračni guta Superrobota, a u epizodi "Belly of Beast" Antauri poreže lubanju Kralja Kostura i presiječe žicu koja ga spaja s Mračnim. Po Mračnome su postavljene bombe i Mračni eksplodira, a Superrobot bježi.

Četvrta sezona uredi

Valeena skuplja dijelove duše Kralja Kostura i oživljava ga u zadnjoj epizodi - "Soul of Evil". Ta je epizoda "Soul of Evil" zapravo veoma zbunjujuća, jer završava povratkom Kralja Kostura i početkom rata. Kralj Kostura oživljava i uništava Valeenu, te podiže veliku palaču sastavljenu od ostataka Utvrde kosti. Majmuni u pomoć zovu svoje saveznike i tako završava radnja.

Junaci uredi

  • Chiro: Glavni lik. On je vođa Majmunskog tima. Ima crnu kosu i plave oči. Star je 13 godina. Njegov je otac (možda) Kralj Kostura. Chiro je probudio majmune iz njihovog sna u Superrobotu. Antauri ga uči kako da savlada Moć primata.
  • Antauri: U prvoj i drugoj sezoni crni majmun žutih očiju, u drugoj srebrni majmun plavih očiju. Veoma je moćan i mudar, a može da se pretvori u duha. On je duhovni vođa tima. Voli meditirati.
  • Sparks: Crveni majmun. Ima magnete u rukama. Njegovo je pravo ime Sprx-77. Zaljubljen je u Novu. Sparks gotovo uvijek zove Chiroa "klinac". Jednom je oslijepio.
  • Gibson: Plavi majmun. Njegovo je puno ime Hal Gibson. On je znanstvenik, najpametniji majmun. Voli dijeliti savjete i oslanja se na logička objašnjenja, te je skeptik.
  • Nova: Žuta majmunica. Ima ružičaste oči. Može proizvesti veliku toplinu. Uvijek je odbijala Sparksa, osim na kraju četvrte sezone. Ona je jedna od Chirovih zamjenika - prvi je Antauri.
  • Otto: Zeleni majmun. Kao i Gibson i Sparks, ima crne oči. On je mehaničar. Voli lijepe cvjetove i slatka mala bića. Ta bića mogu biti i zla.
  • Jinmay: Ženski robot. Ona je proizvod Kralja Kostura. Trebala je ubiti Chiroa, ali se on u nju zaljubio. Ponekad je pomagala Majmunskom timu, ali je uglavnom viđena kao Chirova djevojka, pomalo sramežljiva, ali se dobro brani.

Zlikovci uredi

  • Kralj Kostura: Moćni demon i najveći negativac u seriji. Njegov je cilj gospodarenje svemirom. Gospodar mu je demon Mračni. Oživjela ga je Valeena.
  • Valeena: Čarobnica Lubanje. To je moćna vještica, vračarica i najodanija službenica Kralja Kostura. Ona ga je i oživjela, ali ju je on uništio.
  • Mandarin: Prvotno narančasti majmun, poslije Bezlični. Pojeo ga je Mračni. Mandarin je zloban, ali je on i brat majmuna.
  • Bezlični: Kosturi-vojnici Kralja Kostura. Pojavljuju se u različitim oblicima. Nisu baš inteligentni, ali su zato moćni i opasni. Postoje životinjski Bezlični i oni slični ljudskim kosturima.
  • Mračni: Potomak mračne sile, crvoliki demon iz podzemlja. On je gospodar drugih demona.
  • Robot Kralja Kostura: Zli robot kojeg je napravio Kralj Kostura. Prvotno se zvao TV čudovište, a poslije Droid Kralj Kostura.
  • Morlath: "Mitski Lord Sjevernog Leda", gospodar Sjevernog pola, jedan od Mračnih, Kralj Kostura ga je zarobio u svom štapu, ali se oslobodio te ga je uništio Superrobot.
  • Q: Planetoid Q je živi planet koji je pokušao uništiti Majmunski tim i pasti na Shuggazoom City, po naređenju Kralja Kostura.