Por ella soy Eva

Por ella soy Eva (sh. Zbog nje sam Eva) je meksička telenovela produkcijske kuće Televisa, koja se emituje od početka 2012. Predstavlja rimejk kolumbijske telenovele En los tacones de Eva.

Por ella soy Eva.
Žanrkomedija
Formattelenovela
RežijaBenjamín Cann
NastupajuJaime Camil
Lucero
Mariana Seoane
Marcelo Cordoba
Helena Rojo
.
Kompozitor muzičke temeJaime Camil
Uvodna temaPor ella soy Eva[1]
Zemlja porijekla Meksiko
Jezik/cišpanski
Broj epizoda166
Produkcija
Producent(i)Rosy Ocampo
Emitiranje
Originalni kanalCanal de las Estrellas.
Originalno prikazivanje20. februar 2012. – 7. oktobar 2012
Kronologija
Srodne emisijeEn los tacones de Eva

Sinopsis uredi

Huan Karlos Kabaljero, poznatiji kao „Neustrašivi Huan“, potpuni mačo muškarac, poznati zavodnik i beskrupulozni poslovni čovek, saznaje da je Elena Moreno prepreka da on dođe do mesta u upravnom odboru jedne važne firme u zemlji, jer ona sa svojom malom firmom predstavlja ogromnu konkurenciju na konkursu.

Stoga joj se on odlučuje narugati, približiti joj se, postati njen prijatelj, zavesti je i postati njen ljubavnik, kako bi ukrao informacije koje će mu pomoći da dođe do svog cilja. Ali nakon što je upoznao Elenu i učinio je žrtvom velike prevare, shvata da sve njegove predrasude o njoj uopšte nisu tačne. Otkrije veličanstvenu ženu u njoj, pametnu osobu, vrednu poštovanja i divljenja.

Za Plutarka Ramosa, jednog od direktora firme, informacija koju je Huan ukrao od Elene je ključ koji mu otvara vrata slobode (da napusti svoju suprugu), budući da postaje većinski vlasnik velike kompanije i može se prepustiti uživanju sa svojom ljubavnicom, zavodljivom Rebekom. On predstavi sebe kao vlasnika ideje, Huan Karlosa predstavi kao lopova, ne samo da je ukrao ideju od Elene, već i da je spremio ogromnu sumu novca u svoj džep, i kao da je to malo, vođen ljubomorom planira da ga ubije, jer je Huan Karlos spavao sa Rebekom, ženom koju on zaista voli.

Huan Karlos odluči priznati sve Eleni i otkriti joj svoje prave namere, ali Plutarko ga preduhitri i kaže Eleni svoju verziju, pa Elena povređena i duboko razočarana prezre čoveka koji ju je zaveo i prevario i nju i njenog sina, ne podnoseći način na koji joj je srušio snove. Njena velika ljubav pretvara se u ogromnu mržnju.

Huan Karlos, videvši da je Eleni srušio i privatni i poslovni život, odluči popraviti ono što je uradio i traži bilo kakav način da vrati njenu ljubav i kune se da će otkriti ko mu je postavio zamku.

U međuvremenu, Plutarko odluči da je najbolja osoba da vodi projekat koji je ukrao i prilagodio, niko drugi do upravo začetnica: Elena. Nudi joj posao, koji ona prihvati jer joj je potreban. Elena zatraži da joj dovedu i asistenta i jasna je u svojim stavovima pred šefovima: to mora biti žena, jer ona ne želi raditi sa muškarcima koji su joj toliko zla naneli.

Huan Karlos sazna za ovaj zahtev, i shvata da je to jedini način da dođe do Elene kojoj želi sve objasniti i zaštiti je, a ako bude moguće i ponovo osvojiti njeno srce. Veliki zavodnik, poslovni čovek i mačo MUŠKARAC, koji je uvek ponižavao i omalovažavao žene, nema drugog izlaza nego glumiti da je ŽENA, da bi ispunio zakletvu koju je sebi dao.

„Neustrašivi Huan“, ekspert za skidanje bluzi, suknji i ženskih čarapa, sad mora naučiti kako da ih oblači. Pun hrabrosti, zaboraviće na strah i uprkos kontradiktornosti, povući će herojski potez, dostojan svakog muškarca - postaće žena radi ljubavi.

Tako će dati život „Evi Leon“, usedelici od 55 godina, ženi koja na sebi nema ništa privlačno, običnoj, povučenoj ženi. Ući će u ženski svet, siguran da može s njime da se nosi, bez da može i zamisliti šta se sve dešava na nepoznatim terenima, kao što su ženski toalet, sauna ili police ženskih prodavnica...

Uloge uredi

Glumac Uloga
Lusero Elena Moreno Romero
Haime Kamil Huan Karlos Kabaljero Mistral
Eva Marija Leon Haramiljo
Marijana Seoane Rebeka Oropesa
Marselo Kordoba Plutarko Ramos Arieta
Patrisija Navidad Mimi de la Rosa
Elena Roho Euhenija Mistral
Letisija Perdigon Silvija Romero de Moreno
Manuel Oheda Eduardo Moreno
Karlos Braćo Modesto Kabaljero
Hesus Oćoa Adriano Rejes
Eduardo Santamarina Diego Fontikoda
Karlos de la Mota Santijago Eskudera
Ferdinando Valensija Renato
Pablo Valentin Fernando Kontreras
Tijare Skanda Marsela Kontreras
Manuela Imas Patrisija Lorka
Luis Manuel Avila Onesimo Garza
Gabrijela Samora Anhelika Ortega
Kristina Pastor Antonija Rejes
Fabiola Gvahardo Paola
Žeraldin Galvan Dženifer Kontreras
Danijel Dias de Leon Kevin Kontreras
Nikolas Kabaljero Eduardo Lalito Moreno
Prisila Aveljaneda Vero
Ivone Garsa Sindi
Marisol Kastiljo Žaklin
Dalila Polanko Lusija Zarate

Izvori uredi

Vanjske veze uredi