Pismo "From Hell"

Pisma Jacka Trbosjeka
Pismo "Dear Boss"
Razglednica "Saucy Jack"
Pismo "From Hell"

"From Hell" pismo (eng. "From Hell letter" je ime dano pismu što ga je 1888. poslala osoba koja je tvrdila da je zloglasni ubojica Jack Trbosjek.

Iako je za vrijeme ubojstava poslano mnogo pisama koja je navodno napisako Trbosjek, ovo se pismo smatra jednim od rijetkih autentičnih. Za razliku od ranijeg "Dear Boss" pisma te "Saucy Jack" razglednice), kao i ostalih pisama koja policija smatra lažnima (isključujući Bossa i Jacka), "From Hell" pismo nije potpisano pseudonimom "Jack Trbosjek".

Pismo je datirano 15. studenog 1888., a narednog ga je dana primio George Lusk, tadašnji predsjednik Whitechapelskog odjela za sigurnost građana.

"From Hell" pismo potpisano 15. studenog 1888.

Pismo je odaslano u malom paketu koji je, kao što su liječnici ustvrdili, sadržavao i polovicu ljudskog bubrega sačuvanog u alkoholu. Ubojica je izvadio jedan bubreg Catherine Eddowes. Medicinska mišljenja bila su podjeljena oko pitanja je li bubreg doista pripadao C. Eddowes ili nije. Neki su službenici mislili da su bubreg nabavili studenti medicine i poslali ga poštom kao šalu.

Tekst pisma govori:
Napomena:Prvi je prijevod s greškama kao i izvorno pismo, a drugi je bez grešaka

From hell.
Mr Lusk,
Sor
I send you half the Kidne I took from one woman and prasarved it for you tother piece I fried and ate it was very nise. I may send you the bloody knif that took it out if you only wate a whil longer
signed
Catch me when you can Mishter Lusk
Iz pakla.
G Lusk,
Gispodine
Šaljem vam, pola bubreha kojeg sam uzeo od jedne žene i sečuvao ga za vas drogi dio sam ispekao i pojeo bio je jako ukasan. Možda vam pošaljem krvavni noz koji ga je izvadio ako samo čekete milo duže
potpisano
Uhvatite me kada možete gošpodine Lusk
Iz pakla.
G. Lusk,
Gospodine,
Šaljem vam pola bubrega koji sam uzeo od jedne žene i sačuvao za vas. Drugi sam dio ispekao i pojeo; bio je jako ukusan. Možda vam pošaljem krvavi nož koji ga je izvadio, samo ako budete još malo pričekali
potpisano
Uhvatite me ako možete, gospodine Lusk

Originalno pismo, kao i bubreg koji je došao uz njega, izgubljen je zajedno s još nekim stvarima iz Trbosjekovog policijskog dosjea. Moguće je da je i pismo i bubreg sačuvao neki službenik kao suvenir koji će ga podsjećati na slučaj. Slika koju vidite snimljena je prije nego što je pismo izgubljeno.

Vidi još uredi

Vanjske poveznice i reference uredi