Panseskualnost (poznata još kao poliseksualnost) odnosi se na seksualnu privlačnost prema svim spolnim identitetima i biološkim spolovima. Neki panseksualci sebe nazivaju spolno slijepima, na način da je spol nebitan i nevažan u odlučivanju da li će im netko biti privlačan ili ne. Panseksualnost može značiti i privlačnost prema osobnosti osobe više nego o fižičkom izgledu ili spolu.

Ideja panseksualnosti namjerno odbacuje činjenicu da postoje samo dva spola, zato jer su panseksualci otvoreni za veze s osobama koje se ne identificiraju niti kao žene niti kao muškarac.

Usporedbe s biseksualnošću uredi

Definicija biseksualnosti je privlačnost prema dva spola, muškom i ženskom. Gledajući na ovu definiciju, panseksualnost se razlikuje po tome što uključuje ljude koji se izdvajaju iz ta dva spola.

Neki biseksualci se ne slažu s ovom razlikom govoreći kako biseksualnost nije samo privlačnost prema dva spola nego obuhvaća i privlačnost prema više od dva spola, gledajući kako je "spol" kompleksniji problem kod razlikovanja.

Simbol ponosa uredi

Glavni članak: LGBT simboli
 
Panseksualna zastava ponosa

Panseksualna zastava ponosa je dizajnirana da bi zajednica dobila svoj simbol kako bi se povećalo znanje o panseksualcima među društvom i LBGT zajednici. Panseksualna zastava ponosa ima rozu prugu na vrhu kao simbol ženski spol, plavu na dnu za muški spol i žutu između kao simbol ne privlačenja samo dva spola.

Povezano uredi