One 2 Ka 4 (srpskohrvatskiprevod: "2 puta 2 su 4") (2001) je indijski film koji je režisirao Shashilal Nair. Glavne uloge u njemu tumače Shahrukh Khan, Juhi Chawla i Jackie Shroff.

One 2 Ka 4
RežijaShashilal K. Nair
ProducentNazir Ahmed
ScenarioSanjay Chhel
Raaj Kumar Dahima
Manoj Lalwani
UlogeShahrukh Khan
Juhi Chawla
Jackie Shroff
Dilip Joshi
MuzikaA.R. Rahman
FotografijaS. Kumar
DistribucijaGlamour Films
Datum(i) premijere
30. 3. 2001 (2001-03-30)
Trajanje178 min.
ZemljaIndija
Jezikhindi
One 2 Ka 4 na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Javed (Jackie Shroff) i Arun (Shahrukh Khan), su specijalni policijski službenici koji hapse dilera droge KKV. Dok su bili na zadatku, Javed biva ubijen od strane čovjeka koji radi zajedno sa njim u policiji. Čak ni svom najboljem drugu nije rekao sve pojedinosti o zadatku na kojem je bio postavljen. Policija je korumpirana, tako da se može malo kome vjerovati. KKV zahvaljujući svojim vezama biva oslobođen sa suđenja.

Arun je razočaran i Javedova smrt mu je teško pala, a uskoro saznaje i to da je Javed njegovo četvoro djece ostavio njemu na brigu. On nikada nije bio lud za djecom, a ni djeca ne vole njega. Ali kako je to želja njegovog druga, on pristaje na to. On pronalazi Geetu, i traži od nje pomoć pri podizanju djece. Djeca se brzo navikavaju i zbližavaju sa njom. U međuvremenu Arun se trudi da nađe ubicu, koji je ubio njegovog prijatelja.

Stvari dobijaju dramatičan obrt, kada Arun odlazeći u noćni klub koji posjeduje KKV, nalazi Geethu kao igračicu u tom klubu. On joj prilazi, ali se ona pravi da ga ne poznaje. On pali auto i ide kući, ali nju nalazi kući sa djecom, i ona mu govori da nije uopšte izlazila, tako da on misli, da je to druga djevojka, koja nevjerovatno liči na nju.

Geeta je tajni policijski agent, koja se zaljubila u Aruna, kao i on u nju. Međutim, on uopšte ne zna ko je zapravo ona, kao i profesija, kojom se bavi. Sledeći put, on ulazi maskiran u kancelariju KKV i otima od njega novac. Geetha, je bila tu i ona po određenim riječima shvata da je otimač zapravo Arun. On je to uradio, da bi našao djeci i njoj skladan dom, jer je njegova kuća mala, i uopšte nije prikladna za podizanje djece. U novoj kući, policija nalazi drogu kod njega i hapse ga. Tada saznaje ko je Geetha u stvari, i ona svjedoči protiv njega. Kasnije, on pokušava da sazna ko mu je smjestio drogu... ...

Uloge uredi

Eksterni linkovi uredi