Ne zaboravi stihove

"Ne zaboravi stihove" hrvatski je televizijski muzički kviz koji je s emitiranjem krenuo 17. III. 2008. Voditelj tog projekta bio je Igor Mešin.

Ne zaboravi stihove
Format muzički kviz
Razvoj Nova TV
Narator Igor Mešin[1]
Država podrijetla Hrvatska
Jezik hrvatski
Broj epizoda 50+
Produkcija
Trajanje epizode 60 minuta
Emitiranje
U Hrvatskoj Nova TV
Emitiranje 17. III. 2008. – 11. V. 2009.

Koncept emisije uredi

"Ne zaboravi stihove" moderni je muzički kviz rađen prema licenci američke emisije "Don't Forget the Lyrics!". Pravila kviza ne zahtijevaju muzički talent od svojih takmičaraa, već odlično poznavanje stihova ponuđenih pjesama. U ponudi se nalazi deset pjesama iz različitih muzičkih žanrova i od različitih pjevača. Svaki takmičar odabire jednu pjesmu, koju interpretira uz pomoć benda i stihova na ekranu ispred sebe. Nakon nekoliko sekundi stihovi i muzika nestanu, a takmičar mora popuniti riječi koje nedostaju.

U pomoć mu može uskočiti džoker-pjevač, koji mu pomaže dovršiti zadani stih. Pobjednik je onaj takmičar koji pogodi sve riječi u svih 10 pjesama i on dobiva nagradu.

U 2. sezoni emisije emitirani su i specijali s poznatim hrvatskim pjevačima u svrhu donacije osvojenog novca onima kojima je potrebna financijska pomoć. U božićnom specijalu gostovale su Nina Badrić, Vanna, Marija Husar i Ivana Husar. [2]

Raspored emitiranja uredi

Emisija je svoju premijeru doživjela 17. III. 2008. na programu Nove TV u 21:00 sat. Zbog odlične gledanosti u prvoj sezoni, Nova TV je obnovila emisiju i za 2. sezonu. Druga sezona je imala drastičan pad u gledanosti pa ju je Nova TV otkazala. [3] Posljednja epizoda emitirana je 11. V. 2009.

Izvori uredi