Marko Manlije, poznat pod nadimkom Kapitolin (Marcus Marius Capitolinus, ? - 384. pne.) bio je starorimski patricij i političar izabran za konzula 392. pne.

Prema tradiciji je godine 390. pne. za vrijeme Brenove opsade Rima čuo svete kapitolske guske i uspio zamijetiti galske napadače kako krišom pokušavaju zauzeti to brdo - posljednje uporište u rukama Rimljana. Suprotstavio se napadačima i odbio ih. (Livije v. 47; Plutarh, Camillus, 27). Tako je Marko Manlije nekoliko mjeseci držao Kapitol, dok je ostatak grada bio pod galskom vlašću.

Manlije je nakon galske opsade došao u sukob s drugim patricijama zato što je počeo novčano potpomogati osiromašene plebejce, a Senat za pronevjeru javnog novca. Optužen je da tako stvara podršku kako bi se proglasio kraljem, te ga je comitia osudila na smrt, ali tek nakon što se - prema legendi - okupila na mjestu s koga nije mogla vidjeti Kapitol koga je Manlije bio spasio. Manlije je bačen s Tarpejske stijene. Njegova kuća je srušena, a Manlijevi su se zarekli da nijedan njihov potomak više neće nositi ime "Marko".

Prethodi:
Lucius Lucretius Tricipitinus Flavus (Suffect) i Servius Sulpicius Camerinus (Suffect)
Konzul Rimske Republike
zajedno s Lucijem Valerijem Potitom Poplikolom
392. pne.
Slijedi:
Konzularni tribuni