Kvint Minucije Term

Kvint Minucije Term (Quintus Minucius Thermus, ? - 188. pne.) bio je rimski političar i vojskovođa iz doba rimsko-sirijskog rata.

Karijeru je započeo kao plebejski tribun godine 201. pne. kada je spriječio da Gnej Kornelije Lentul dobije Afriku kao konzularnu provinciju. Kasnije je bio jedan od sastavljača mirovnog ugovora s Kartaginom kojim je formalno okončan drugi punski rat. Godine 198. pne. je izabran za kurulskog edila, a godine 197. pne. je na čelu tročlane komisije nadgledao kolonizacija Kampanije. Godine 196. pne. je kao pretor upravljao Hispanijom Citerior, a po povratku u Rim je nagrađen s trijumfom.

Godine 193. pne. je izabran za konzula i poslan u Liguriju gdje se uglavnom bez uspjeha borio protiv Liguraca, sve dok ih nije uspio poraziti kod Pise. Kao prokonzul je ostao u Liguriji sve dok nije predao komandu novom konzulu Scipionu Nasiki.

Pred kraj rimsko-sirijskog rata je godine 189. pne. poslan u Malu Aziju kako bi zajedno s konzulom Manlijem Vulzonom utanačio detalje mirovnog sporazuma sa Antiohom III. Po završetku misije se vraćao u Rim preko Trakije kada je ubijen.

Prethodi:
P. Cornelius P.f. Scipio Africanus (II) i Ti. Sempronius Ti.f. Longus
Konzul Rimske Republike
zajedno s Lucijem Kornelijem Merulom
193. pne.
Slijedi:
L. Quinctius T.f. Flamininus i Gn. Domitius L.f. Ahenobarbus