Kuch Meetha Ho Jaaye

Kuch Meetha Ho Jaye je bolivudski film snimljen 2005. godine u režiji Samar Khana kome je to bio redateljski debi. U njemu glavne uloge tumače Arshad Warsi i Mahima Chaudry.

Kuch Meetha Ho Jaye
RežijaSamar Khan
ScenarioSamar Khan
Rohit Malhotra
UlogeArshad Warsi
Mahima Chaudhry
Parvin Dabas
Datum(i) premijere
15. 4. 2005 (2005-04-15)
Jezikhindi, Urdu
Kuch Meetha Ho Jaye na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Priča se dešava na aerodromu. Više putnika treba da putuje kući, ali zbog tehničkih problema, njihov let je odložen za par sati. To mnoge ljude dovodi u nevolju. Međutim, kako S.R. Khan kaže, da nije bilo kašnjenja ne bi bilo ni ove priče. Film prati ljubavnu priču nekoliko putnika. Menadžer Khan, radi već treća godina na aerodromu, a razlog toga je Ghulab. Ghulab i Khan su bili prijatelji od djetinjstva. Međutim, ona se udala za poznatog pisca i sa njim živi u Londonu. Khan joj nikada nije rekao da je voli, ali od toga dana on se propio i samo mu je ona u mislima. Tokom tih nekoliko sati, ona sve to saznaje. Ona treba da se razvede od muža, ali zahvaljujući Khanu, njih dvoje se na kraju filma mire i ostaju zajedno.

Vikram Sinha je u ljubavnoj vezi, pored žene i dvoje đece. Njegova ljubavnica Raj saznaje da je trudna, i ona to govori njemu. Naime, ona je sa svojim mužom imala skladan brak, dok nisu počele razmirice. On voli kućne ljubimce, ali nikada nije htio da ima đecu. Poslije dosta vremena, Raj mu govori da je trudna, i da dijete nije njegovo, zbog toga kada dođe kući, želi da on napušti stan. Vikram joj govori da će ostati sa njom i da ženu ne voli, ali mu ona govori da je između njih kraj, i da će njoj njeno dijete biti dovoljno, da bi poslije par minuta, on razgovarao sa svojom ženom o njihovom zajedničkom putovanju i uz to je rekao da je voli puno.

Rahul se upoznao sa Farah preko interneta. Njih dvoje su jako mladi, i provode vrijeme zajedno. Ali ona mora stići kući prije nego što njen otac dođe, kako avion kasni, to propada u vodu. Ona je depresivna i kada je njen otac nazvao, rekao joj je da ne dolazi kući, da mu više nije kćerka. Rahulu je jako stalo do nje, i on joj je dao prsten koji je ona prihvatila, vjerenički. Kada se napokon popravi kvar na avionu, Farah nema niđe. Tada na scenu stupa Shahrukh Khan. Kroz film su ga prikazivali, kako spava na klupi, sa glavom prekrivenom novinama. Međutim, dozivajući nju, on se budi i Farah pada u nesvijest. Kada je on pita šta je problem, ona mu govori da je njen otac njegov veliki obožavaoc i moli ga da okrene njenog oca. To Shahrukh i čini, govoreći mu da je njegova kćer pored njega i da želi da dođe sa svojim momkom Rahulom kod njega kući. Čuvši da će i Shahrukh doći sa njima, on na sve pristaje i presrećan je. Tako se završavaju ljubavne priče, a samim tim i ovaj film.

Uloge uredi

Eksterni linkovi uredi