Kiril Naumov (Skoplje, 8. VIII. 1981), makedonsko-hrvatski violinist.

Kiril Naumov
Kiril Naumov na Skopskom ljetu 2005.
Lični podaci
Datum rođenja8. VIII. 1981.
Mjesto rođenjaSkoplje,
PrebivališteOsijek
Zanimanjeviolinist
Muzički rad
Žanrozbiljna muzika
Instrumentviolina

Školovanje uredi

Rođen je u Skoplju u porodici diplomiranih muzičara (otac Petre Naumov prva violina u Makedonskoj filharmoniji, majka Jagoda Cvetičanin viši predavač klavira na Umjetničkoj akademiji u Osijeku).

Muzičko obrazovanje započinje je sa 6 godina u Skoplju, a školovanje nastavio 1989. u Osijeku. Violinu je učio kod profesora: Pavline Misirkove, Tonija Terzieva, Krunoslava Peljhana, Franje Finte, Eve Hühn, Vlatke Peljhan i Ines-Ane Tomić. Za vrijeme školovanja učestvovao je na županijskim, državnim i međunarodnim takmičenjima, na kojima je osvajao razne nagrade i priznanja.

Usavršavao se na majstorskim tečajevima uglednih pedagoga: Asje Kouchner, Blagoja Dimčevskog, Midori Goto, Leonida Sorokova, Yurija Korchynskog, Catherine Mackintosh i Dejana Mihailovića. Diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2006, u klasi izv. prof. Marije Ćepulić.

Nastupi uredi

Sarađivao je s kazališnim orkestrima u Osijeku, Rijeci i Zagrebu, s Riječkom filharmonijom te s komornim orkestrima u Osijeku, Karlovcu i Zagrebu. Nastupa: s komornim orkestrom Muzičke omladine Makedonije i Nordijsko-balkanskim orkestrom (Nordic-Balkan String Ensembl) na renomiranom međunarodnom festivalu Ohridsko ljeto i na festivalu Belef u Beogradu, i u inozemstvu: Austriji i Italiji s mladom bečkom filharmonijom te s Hrvatskim komornim orkestrom u Švicarskoj.

Od solističkih nastupa izdvaja se učestvovanje na međunarodnom festivalu 26. Skopskog ljeta kulture.

Trenutno je član opernog orkestra HNK-a u Osijeku.