Detektiv Kevin Bernard je fiktivni lik iz serije Zakon i red kojeg je tumačio Anthony Anderson.

Zakon i red
Kevin Bernard
O liku
Vrijeme u seriji2008. - 2010.
PrethodnikEd Green
Nasljedniknitko
Prvi nastup"Burn Card"
Posljednji nastup"Rubber Room"

Pregled lika uredi

Detektiv Bernard je u seriju došao u epizodi "Burn Card" kao detektiv Unutarnjih poslova. Ispitivao je Eda Greena koji je ubio kladioničara. Nakon što su optužbe protiv Eda Greena odbačene ovaj je napustio Odjel, a zamijenio ga je upravo Bernard, koji se prebacio iz Unutarnjih poslova. Bernard je tako postao novi partner Cyrusa Lupoa, koji je unaprijeđen u višeg detektiva. Broj njegove značke je 1954.

U unutarnjim poslovima nije radio dobrovoljno, nego jer mu je rečeno da bi se u Odjel za ubojstva mogao prebaciti nakon dvogodišnjeg rada u Unutarnjim. U epizodama "Bogeyman", "Rumble", "Promote This!" i "Boy Gone Astray" Bernard spominje kako je odrastao u Comptonu, urbanom središtu u blizini Los Angelesa. Tijekom 20. sezone tijekom sudskog procesa otkriva kako je iz jedne studentske veze dobio sina kojeg ne viđa te kako taj isti sin vjeruje da je suprug njegove majke njegov biološki otac.

Praktični je katolik i ne voli pse jer je njegov nadimak u djetinjstvu bio "Bernardinac" ("Saint Bernard").[L&O - S18E14]