Kabhi Haan Kabhi Naa

Kabhi Haan Kabhi Naa (Devnagari: कभी हाँ कभी ना Nastaliq:کبھی ہاں کبھی نہ prevod: Nekada da, nekada ne) je 1993 Indija film koji je režisirao Kundan Shah. Shahrukh Khan igra ulogu Sunila. U filmu takođe igrajuSuchitra Krishnamurthy, Naseeruddin Shah i Deepak Tijori. Ovo je jedan od rijetkih Bolivud filmova đe glavni glumac igra ulogu gubitnika, i smatra se kao jednim od najboljih Shahrukh-ovih uloga..[1] Dobio je Filmfare Critics Award for Best Performance za svoju ulogu.

Kabhi Haan Kabhi Naa
RežijaKundan Shah
ProducentVikram Mehrohtra
ScenarioPankaj Advani
Yash Chopra
UlogeShahrukh Khan
Suchitra Krishnamoorthi
Deepak Tijori
MuzikaJatin-Lalit
FotografijaVirendra Saini
DistribucijaShemaroo Video Pvt. Ltd.
Datum(i) premijere
1993 (1993)
Trajanje158 min.
ZemljaIndija Indija
Jezikhindi
Kabhi Haan Kabhi Naa na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Sunil (Shahrukh Khan) pripada porodici srednje klase, i namjera mu je da svoj život posveti muzičkoj karijeri sa svojom grupom, uprkos protivljenju njegovog oca. On se zaljubio u Anu, isto kao i još jedan član grupe, ali ona njega ne voli kao momka, već kao druga. Iako je Sunil uporan, ona izlazi sa Krisom. Da bi udovoljio svom ocu, pomoću bosa, on donosi lažan sertifikat o položenoj školi sa visokim ocjenama, ali kasnije priznaje prevaru. Pokušavao je na razne načine da odvoji Anu od Krisa i skoro je uspio. Došao je dan, kada je trebalo da oženi Anu, ali čuvši njen razgovor sa Krisom, odlučio je da se ipak ona uda za njega, jer je shvatio koliko ga ona voli, kao i on nju.

Izvori uredi

  1. „Kabhi Haan Kabhi Naa je jako poseban rekao je Shah Rukh Khan”. Arhivirano iz originala na datum 2009-05-19. Pristupljeno 2008-06-01. 

Vanjske veze uredi