Justin Bieber: Never Say Never

Justin Bieber: Nikad ne reci nikad (eng. Justin Bieber: Never Say Never) je dokumentarni/ koncertni film u 3Du o Justinu Bieberu. Izdat je u SAD-u i Kanadi 11.2.2011. godine [2]

Justin Bieber: Never Say Never
Žanrmjuzikl, auto-biografija, dokumentarac
RežijaJon Chu
ProducentUsher
Jane Lipsitz
Scooter Braun
Antonio "L.A." Reid
Dan Cutforth
UlogeJustin Bieber
MuzikaDeborah Lurie
Justin Bieber
MontažaJay Cassidy
Jillian Twigger Moul
Avi Youabian
DistribucijaParamount Pictures
Datum(i) premijere2011.
Trajanje105 minuta
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet$13,000,000 [1]
Justin Bieber: Never Say Never na Internet Movie Database

Radnja uredi

Film prati pop zvijezdu Justina Biebera tokom 10-dnevnog pripremanja za najvažniji koncert u karijeri mladog pjevača - koncert u njourškoj dvorani Madison Square Garden. U filmu se prikazuju i snimke iz djetinjsta Biebera, te njegove fanove.

Glumci uredi

Pozadina uredi

Pred-produkcija uredi

2.8.2010. web site Deadline.com je objavio informaciju da Paramount Pictures planiraju snimati film s Bieberom [3]. Objavljeno je i da će režiser nagraden Oskarom Davis Guggenheim režirati film. Ipak, dva dana kasnije objavljeno je da Guggenheim ipak neće režirati film [4]. 13.8.2011. objavljeno je da će film režirati Jon Chu.

Produkcija uredi

Produkcija film je počela na ljeto 2010. godine. Joh Chu kaže da nijedna scena nije bila "odglumljena".

Kritike uredi

Never Say Never je uglavnom dobio dobre ocjene. Prema web situ Rotten Tomatoes, 65% kritičara su pozitivno reagovali na film. Taj web site film je komentirao: "Kao dokumentarac turneje, nije nešto inspirativan, ali kao 3D film o teen pop fenomenu je nevjerovatno zabavan." [5]. Peter Hartlaub iz San Francisco Chronicle dao je filmu 2 do 4 zvijezdice, te komentirao da će Justinovi fanovi biti zadovoljni s filmom [6].

Komercijalni uspjeh uredi

U prvom danu prikazivanja u 3,105 kina u SAD-u, film je zaradio 12.4 miliona dolara, i tako se plasirao na vrh box-office za petak [7]. Preko vikenda zarada je porasla do 29,514,054 dolara [8] te je film zasjeo na drugo mjesto box-offica za vikend, jedino je film Just Go With It (sa zaradom od 31 miliona dolara) zaradio više [9]. U SAD-u, film je proglašen najuspješnijim koncertnim filmom od 1983. godine [10] te treći najuspješniji dokumentarni film od 1982. godine [11]. Dosada, film je u svijetu zaradio 98,441,954 dolara [12].

Izvori uredi

Eksterni linkovi uredi