Judd, for the Defense

Judd, for the Defense bila je američka pravosudna TV-serija koja se originalno emitirala na programu ABC-a od 8.9. 1967. do 19.9. 1969. Ukupno je emitirano 52 epizode.

Zvijezda serije je bio Carl Betz u ulozi Clintona Judda, živopisnog advokata s uredom u Houstonu koji je preuzimao kontroverzne sudske postupke širom SAD. Glavni pomoćnik Judda je bio Ben Caldwell, a glumio ga je Stephen Young.

Lik Judda je u mnogo čemu bio temeljen na stvarnim advokatima kao što su F. Lee Bailey i Percy Foreman,[1] Forman je, pak još prije same premijere prijetio producentima tužbom tvrdeći da serija "koristi njegovu karijeru u komercijalne svrhe".

Iako je serija imala pozitivne kritike, a mnogi od zapleta se bavili dotadašnjim tabu-temama kao homoseksualnost, crne liste i izbjegavanje regrutacije, na gledatelje nije ostavila dobar dojam pa je njeno snimanje prekinuto nakon dvije sezone.

Početkom 1970-ih je snimljen istomeni remake gdje je glavnog lika tumačio Judd Hirsch, ali je ta serija još brže skinuta s programa.

Bilješke uredi

  1. Jamail Center for Legal Research, Tarlton Law Library, University of Texas Law School.[1] Arhivirano 2007-08-16 na Wayback Machine-u

Eksterni linkovi uredi