Internet Movie Firearms Database

Internet Movie Firearms Database (Internetska filmska baza podataka vatrenog oružja), skraćeno IMFDb, internetska je baza podataka vatrenog oružja koja su korištena ili prikazana u filmovima, TV serijama, video igrama i animeima. To je wiki koja koristi MediaWiki softver, ima sličnu funkciju kao i (nepovezanim/neučlanjenim) IMDb-om koji se bavi industrijom zabave. IMFDb također sadrži članke o glumcima, pa čak i o nekim popularnim likovima, poput Jamesa Bonda, s popisom pojedinih oružja koje je koristio u filmovima. Integriran u web stranicu, IMFDb je uslužni poslužitelj slika, sličan Zajedničkom poslužitelju (Wikimedia Commons), ali samo s urednim kvalitetnim slikama visoke rezolucije oružja, logotipa proizvođača i snimki ekrana.

Internet Movie Firearms Database
Novi logotip IMFDb-a s dviju pušaka M16A2
URLwww.imfdb.com
Komercijalan?no
Registracijapo želji (potrebna za uređivanje)
VlasnikIMFDb, LLC (d.o.o.)
TvoracBunni, Zackmann08
Rang po AlexiDecrease 39 418

Povijest uredi

Korisnik "Bunni" je pokrenuo stranicu u svibnju, 2007. IMFDb je izvorno napravljen kako bi se olakšalo prepoznavanje vatrenih oružja u Hollywoodskim filmovima. Prvih nekoliko mjeseci nakon svog osnutka, na popisu je navedeno desetak filmova, uključujući Matrix, Vod smrti i Pakleni šund. Kako je stranica rasla, tako je i njezin sadržaj. U lipnju, 2007., stranica je započela raditi i s televizijskim serijama. Stranica se od tada proširila s člancima o video igrama i japanskim animeima.

Danas, stranica ima više od 2600 filmova, skoro 500 TV serija, preko 450 video igara i blizu 200 serija animea.

IMFDb je korišten kao referentni izvor vlasnika nekoliko strjeljana u Las Vegasu, Nevadi. Nakon što su mušterije pitale za unajmljivanje određenih vrsta oružja korištenih u filmovima i video igrama, vlasnici strjeljane koristili su IMFDb da bi istražili zahtjevana oružja.

Vanjske veze uredi