Hum Tumhare Hain Sanam

Hum Tumhare Hain Sanam (Devanagari: हम तुम्हारे हैं सनम, Nastaliq: ہم تمہارے ہیں سنم, prevod: Ja sam tvoj ljubavi) je bolivudski film snimljen 2002. godine u režiji K. S. Adiyamana. U njemu glavnu ulogu - ženu po imenu Radha - tumači Madhuri Dixit, a radnja prikazuje njen odnos prema tri čovjeka koje voli: mlađeg brata po imenu Prashant (Atul Agnihotri), njenog najboljeg prijatelja Suraja (Salman Khan) i njenog muža Gopal (Shahrukh Khan), koji je ljubomoran na Suraja.

Hum Tumhare Hain Sanam
RežijaK. S. Adiyaman
ProducentK. C. Bokadia
ScenarioK. S. Adiyaman
Arun Kumar
Ashok Mehta
Reema Rakeshnath
UlogeSalman Khan
Shahrukh Khan
Madhuri Dixit
Bappi Lahiri
MuzikaDaboo Malik
Nadeem-Shravan
Uttam Singh
FotografijaT. Anandha Kumar
MontažaD. N. Malik
Datum(i) premijere
24. 5. 2002 (2002-05-24)
Trajanje172 min.
Zemlja Indija
JezikHindi
Hum Tumhare Hain Sanam na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Gopal (Shahrukh Khan) voli Radhu (Madhuri Dixit) od kada su bili djeca. Kao odrasli, oni su se vjenčali.

Poslije vjenčanja, Rahul ne podnosi dvije stvari u Radhinom životu, jedna od njih je njen mlađi brat Prashant, nezaposlen koji živi sa njima i Suraj, njen prijatelj od djetinjstva.

Suraj je prilično zgodan i jako poznat pjevač, a Radha koja je jako vezana za njega, češće priča i gleda se sa njim, što Rahulu jako smeta. On se odlučuje da vodi Radhu u inostranstvo, kako bi se oslobodio njih dvojice. Prvo joj govori da će da idu u Švajcarsku, ali kako saznaje da i Suraj ide tamo on mijenja plan. Na putu je bilo sve super, ali kada su se vratili, stari problemi se nastavljaju. Gopal uviđa da ona više pažnje poklanja Suraju, nego njemu, i on umišlja da su njih dvoje u vezi. On izbaca Radhu iz kuće, a prije toga je izbacio njenog brata, jer je nehotice vidio njegovu sestru dok je bila u kupatilu nagu.

Radha koja ga voli isto kao i prije, ne shvata šta je razlog takvog njegovog ponašanja, a uskoro dobija i papire za razvod braka. Ona je očajna i pada u depresiju. Isprva nije htjela ništa da govori svom bratu i Suraju, ali su oni shvatili sve. Suraj odlazi da govori sa Gopalom, ali bez uspjeha.

Suraj shvata da je i on jednim dijelom kriv za njenu sudbinu, on priča sa Radhom, ali ona krivi samu sebe. Da je shvatala da se Gopal ne slaže sa njihvoim druženjem, ona ga nikada ne bi više srela.

Suraj govori sa svojom slijepom đevojkom Suman, kako bi ona pričala sa Gopalom i urazumila ga. Ona odlazi njegovoj kući i tu mu očitava lekciju, on shvata da je ispao prava budala. Gopal stiže kod Radhe u momentu, kada je ona pokušala da izvrši samoubistvo. On tu konačno shvata, da je njeno srce čisto i on joj se izvinjava. Takođe odlaze na Surajov koncert, i on se izvinjava i njemu. Tako je njihova veza spašena i sve dolazi u normalu.

Uloge uredi

Eksterni linkovi uredi