George Cornell (London, c. 1928. - London, 9. ožujka 1966.) je bio britanski kriminalac i član bande braće Richardson. Ubio ga je Ronnie Kray dok je sjedio u pubu The Blind Beggar u Whitechapelu, 9. ožujka 1966. Kray je zbog ovog ubojstva uhićen i osuđen na doživotni zatvor.

George Cornell
George Cornell
Biografski podatci
Puno imeGeorge Myers
Rođenjeoko 1928.
Ujedinjeno Kraljevstvo London, Ujedinjeno Kraljevstvo
Smrt9. ožujka 1966.
Ujedinjeno Kraljevstvo London, Ujedinjeno Kraljevstvo
Uzrok smrtiubojstvo
Karijera
Zanimanjekriminalac
Alias(i)George Myers
Statusubijen

Rođen je kao George Myers u istočnom Londonu, ali je ubrzo promijenio prezime. Iako je bio prijatelj braće Kray, preseljenjem u južni London pridružio se braći Richardson. Bio je izrazito lojalan i nabijem, a imao je status neustašive osobe. Cornell je, zajedno s "Mad" Frankiejem Fraserom postao glavni utjerivač Richardsonovih i glavni pregovarač s Krayjevima. Sastanci su uglavnom bili po pubovima. Cornell je nekoć bio posebno dobar prijatelj s Ronniejem, ali ga je potonji zamrzio, vjerojatno jer se pridružio protivničkoj bandi.

Ronnie Kray je ustrijelio Georgea Cornella u pubu The Blind Beggar u Whitechapelu 9. ožujka 1966. Ronnie je pio u drugom pubu kada je čuo da je Cornell u Blind Beggaru. U pratnji Reggiejevog vozača, Johna "Scotch Jack" Dicksona i Iana Barrieja, svog pomoćnika, Ronnie se odvezao do puba i ubio Cornella. Tik prije smrti, Cornell je rekao: "Well look who's here" (eng. "Vidi tko nam je ovdje."). Razlog ovomu leži u jednom okršaju između Krayjevih i Richardsonovih od Božića 1965., kada je Cornell, inače suradnik Richardsonovih, Ronnieja nazvao "debelim pederom". Ipak, Ronnie je ovo demantirao navodeći, kao razlog ubojstva, prijetnje koje je Cornell slao Reggieju i njemu. Rezultat je bio rat između dvaju skupina u kojemu je život izgubio Richard Hart, suradnik Krayjevih. Ubijen je 8. ožujka 1966. u klubu Mr. Smith's u Catfordu. Ronnie je Harta osvetio tako što je ubio Cornella sljedećeg dana. "Mad" Frankie Fraser je završio na sudu zbog Hartova ubojstva, ali nije proglašen krivim. Jedan član Richardsonovih rekao je da ga je vidio kako udara Harta. Cornell je bio jedini koji je iz tučnjave pobjegao u odličnom stanju, zbog čega je Ronnie smatrao kako je upleten u ubojstvo. Pokopan je u južnom Londonu.

Ronnie Kray je kasnije uhićen zbog ubojstva Georgea Cornella i osuđen na doživotni zatvor u Old Baileyju.

Eksterni linkovi uredi