film A moment je prvi solo uradak što ga je izdao japanski muzičar TK from Ling tosite sigure, a objavljen je 27. travnja 2011. godine od strane Sonyja. film A moment je zapravo posebno DVD-video izdanje s tri pjesme i knjigom fotografija u ukupnom trajanju od nešto manje od 20 minuta. Uradak je zauzeo 20. mjesto na Oriconovoj ljestvici tokom 2011. godine.

film A moment
Video albumTK from 凛として時雨
Datum izdanja27. travnja 2011.
Žanralternativni rock, post-rock, post-hardcore
Trajanje19:33
Jezicijapanski jezik
IzdavačSony
TK from 凛として時雨 — kronologija

film A moment
(2011)
flowering
(2012)

DVD zapravo sadrži video snimke iz Škotske i Irske, što ih je u video8 formatu snimio sam TK. Daisuke Shimada je režirao sam video, a koji je bio, kao jedinstveni video spot, popraćen trima pjesmama - "introduction", "white silence" i "film A moment". Dvije potonje pjesme bit će uvrštene na TK-jev prvi solo album, flowering, ali u obliku posebnih, albumskih verzija. Knjiga s fotografijama zapravo je fotografski dnevnik s putovanja na preko 100 stranica, a nastao je tokom TK-jevog posjeta ranije spomenutim zemljama.

Iako je TK bio principijelni vokal, instrumentalist i autor pjesama, pjesmu "white silence" izveo je u duetu sa Shion Yukawa, dok su na pjesmi "film A moment" surađivali 345 (kao pomoćni vokal) i Pierre (kao gitarist), TK-jeve kolege iz benda Ling tosite sigure.

Fotografski materijal s ovog izdanja bio je kratko dostupan javnosti tokom izložbe u Tokiju, koja je bila otvorena od 24. lipnja do 10. srpnja 2011. godine.

Popis pjesama uredi

Svu glazbu napisao TK from Ling tosite sigure.

Br. NaslovIzvođači Trajanje
1. "introduction"  TK from 凛として時雨 3:53
2. "white silence"  TK from 凛として時雨, Shion Yukawa 7:37
3. "film A moment"  TK from 凛として時雨 8:03
Ukupno trajanje:
19:33

Vanjske poveznice uredi