English Babu Desi Mem

English Babu Desi Mem ( prevod : Engleski gospodin, indijska dama) je indijski Bollywood film, ostvaren1996 sa glavnim ulogama Shahrukh Khan i Sonali Bendre.

English Babu Desi Mem
RežijaPraveen Nischol
ProdukcijaPraveen Nischol
ScenarioAli Raza
UlogeShahrukh Khan
Sonali Bendre
Rajeshwari
MuzikaNikhil Vinay
Premijera22.1. 1996
JezikHindi / Urdu
English Babu Desi Mem na Internet Movie Database

Sadržaj uredi

Hari je iz bogate indijske porodice koja živi u Engleskoj. Pošto ga njegovi roditelji ćeraju, da se oženi sa ženom koju ne voli, on odlazi u Indiju, i tamo doživi brodolom, a svi misle da je mrtav. Međutim, on tamo upoznaje đevojku, koja ga je njegovala i on se ženi njom. Žena ostaje u drugom stanju, i tokom požara u jednoj kući, on umire, kako bi spasao nju. Ona rađa Nandua i od posledica od požara umire. Nandua žele da strpaju u dom za siročad, ali njegova tetka, tada još uvijek dijete, ga nosi iz bolnice i ide sa njim u šumu, đe se nalazi statua boginje. Vidjevši to, stanovnici sela odlučuju da je ne diraju, već da ostave dijete u njenim rukama. Bidžurija je radila svakakve poslove kako bi mogla da othrani i nju i Nandua.

Kada je Nandu napunio osam godina, Bidžurija je tada radila u kafiću kao igračica, što uopšte nije bio hvaljen posao. U Indiju dolazi Vikram, brat Harijev, koji je jako bogat, jer saznaje od Indijca iz sela, da njegov brat nije bio mrtav kada je došao u Indiju, već da ima i dijete. On dolazi u Indiju, kako bi odveo dijete sa sobom, ali tu upoznaje Bidžuriju, koja ne da dijete ni pod razno. Ona se njemu predstavila kao jako bogata dama, i on se zaljubljuje u nju. Kasnije saznaje da ona u stvari radi kao igračica.

Vikram sve češće provodi vrijeme sa Nanduom, i tako se Nandu upoznaje sa navikama visokog društva i shvata šta znači biti bogat, dok to Bidžuriji, jako teško pada.

Nemajući kud, Bidžurija govori Nandumu, kako ga ne voli i kako ga je hranila, samo da bi joj oni dali veliki novac, jer je znala da je njegova porodica po ocu jako bogata. To njemu teško pada, i on zajedno sa svojim stricem ostavlja njoj kofer sa novcima, za njegovo izdržavanje, a on ide sa Vikramom u Englesku.

Bidžuriji je jako teško, ali ona ne ide ni da ga isprati, jer bi popuštila. Kod nje dolazi u kuću vlasnik kafane i traži novac. Takođe, jedan bogat čovjek želi Bidžuriju za sebe i on hoće na silu da je otme. Nandu na aerodromu osjeća da je Bidžurija u nevolji i želi da se vrati da joj pomogne. On ispušta kofer i tu nalaze sve novce koje su dali Bidžuriji. Ona ih je ostavila za njega. Tu Nandu shvata, prevaru, kao i Vikram, koji saznaje koliko je u stvari Bidžurija dobra i požrtvovana osoba. Oni je spašavaju, i svo troje se spremaju da zajedno idu u Englesku.

Uloge uredi